Annons
Annons
Den exklusiva medlemsklubben Soho House beskriver sig själva som ett "hem bortom hemmet" och kommer att erbjuda sociala ytor, barer och en italiensk restaurang.

Den exklusiva medlemsklubben Soho House beskriver sig själva som ett "hem bortom hemmet". I november öppnar klubben i Stockholm! Foto: Soho House

Nyhet

Hemliga medlemsklubben öppnar i kyrka i Stockholm

Den exklusiva medlemsklubben Soho House har spridit sig som en löpeld världen över. Nu öppnar klubben i den varsamt renoverade trefaldighetskyrkan i Stockholm.

Text: Karin Wimark • 2022-09-19 Uppdaterad 2022-09-19

Soho House är idag en av världens trendigaste medlemsklubbar för konstnärer, skådespelare och andra kreatörer – med sina klubbhus fyllda med allt från restauranger och barer till hotellrum, arbetsplatser, relaxavdelningar och biografer. Klubben beskriver sig själv som ”ett hem bortom hemmet” och finns i städer som Paris, Los Angeles och London men också på små tropiska öar som St Vincent i Karibien och Mykonos i Grekland.

London först ut

Alltsammans började ovanpå en liten fransk restaurang vid namn Cafe Boheme 1995 i London. Ägaren till restaurangen, Nick Jones, hade några rum över och startade därför en medlemsklubb för de lokala konstnärerna som var stammisar på restaurangen. Sedan dess har Soho House öppnat närmare fyrtio medlemshus världen över med senaste tillskottet i Stockholm som slår upp dörrarna i november.

I november öppnar den hemliga medlemsklubben i Stockholm. Foto: Soho House

Öppnar i en kyrka i Stockholm

Klubbarna är ofta belägna i historiska byggnader och Stockholm är inget undantag. Soho House kommer nämligen att husera i en gammal metodistkyrka på Majorsgatan på Östermalm. De tre våningsplanen har varsamt renoverats med ambitionen att bevara kyrkans unika stil. Samtidigt har man velat hylla det lokala arvet och valt ut konst från samtidiga konstnärer i Sverige och vintagemöbler från regionen. På bottenplan ligger Club Cecconi’s med norditaliensk fine dining, i biblioteket kommer det att finnas en intim cocktailbar för den som söker avskildhet och de sociala ytorna lockar till avslappnat umgänge.

I juli slog Soho House upp portarna i Köpenhamn. Foto: Soho House

Klubbhuset i Köpenhamn är beläget i en gammal färjeterminal. Foto: Soho House

Tidigare i somras öppnade Soho House en klubb i Köpenhamn – den första i Skandinavien! Klubbhuset huserar i en gammal färjeterminal i Nyhamn med inredning som har fångat såväl byggnadens historia som en nutida dansk design.

Så hur blir man medlem?

För att få tillgång till klubbarna behöver du ansöka om medlemskap. Lyckas du bli antagen (ja det finns kriterier som behöver uppfyllas så som yrkeskategori, rekommendationer etc) betalas en startavgift på 5500 kr varpå 1250 kr i månaden. Vill du ha ett globalt kort går kalaset på från 2200 kr i månaden. Läs mer om medlemsklubben här.


Text: Karin Wimark • 2022-09-19
NyhetRestipsStockholm

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen