Annons
Annons
Från alphotell bland bergskedjor och vinrankor till slottsmiljöer i södra Italien.

Från alphotell bland bergskedjor och vinrankor till slottsmiljöer i södra Italien. Vi har spanat in de senaste hotellöppningarna i Italien. Foto: Hotel Schwarzschmied (tv) Castle Elvira/Rei Moon (th).

Italien

Italiens hetaste hotell 2022 – 4 nyheter att spana in!

Historiska slott, yoga bland vinrankor och första parkett på italienska Rivieran. Vill du bo drömlikt på nästa semester i Italien? Då ska du spana in dessa 4 nyöppnade hotell!

Text: Karin Wimark • 2022-09-21 Uppdaterad 2022-09-21

1. Hotel Schwarzschmied, Lana

Alpromantik & yoga

Yoga, spa och böljande vinodlingar! Hotel Schwarzschmied ligger vackert belägen i Sydtyrolen i den lilla bergsbyn Lana och är den perfekta utgångspunkten för den aktiva besökaren med närhet till såväl vandring som vingårdar. Det vill säga om du lyckas lämna hotellet. Två yogaklasser om dagen ingår i vistelsen liksom ett tusen kvadratmeter spa med ångbad, bastu, utomhuspool och panoramafönster som vackert ramar in de omgivande bergen och vinrankorna.

Själva hotellets arkitektur har hämtat inspiration av omgivande natur med trädetaljer och möbler från lokala hantverkare, ullmattor från närområdet och lampor från designers i Sydtyrolen. Måltiderna fokuserar på närodlat och ekologiskt med lokala viner och honung, smör och ostar från gårdar i området. Pastan görs i huset… och ja, ni har nog fattar grejen med Hotel Schwaezschmied.

Lokalproducerat mat och avkoppling väntar på Hotel Schwarzschmied i Sydtyrolen. Foto: Hotel Schwarzschmied

2. Castle Elvira, Apulien

Bo på 100-årigt slott

Efter att ha legat övergivet i mer än 100 år välkomnas nu gäster till det fortliknande slottet Castle Elvira utanför staden Lecce i Apulien. Enligt legenden sägs flickan Elvira ha fått slottet som en 17-årspresent av sina rika föräldrar från Neapel. Men innan hon ens hann flytta in dog hon en tragisk död då hon av misstag plockat en giftig svamp från slottets marker. De hjärtekrossade föräldrarna flydde från slottet som sedan dess legat öde.

Idag har Castle Elvira varsamt renoverats, och ursprungliga sekelskiftesdetaljer från 1900-talet varvas med antika möbler och modern design. Poolen ligger omgiven av oliv- och citronlundar, maten bygger på det lokala salentinska hantverket och takbaren bjuder på spektakulära solnedgångar.

Checka in i ett hundra år gammalt slott i södra Italien. Foto: Mark Cocksedge
Läcker interiör med färgstarka tavlor och möbler är en spännande kontrast till landsbygden i Apulien. Foto: Rei Moon

3. Parkhotel Mondschein, Bolzano

En arkitektskatt

I den drömmiga alpina orten Bolzano ligger ett historiskt hotell värt att lägga på minnet. Här, i exakt denna byggnad, låg faktiskt Bolzanos första guesthouse som byggdes redan år 1330 och än idag kan man se originaldetaljer trots den uppdaterade looken, efter en stor renovering och nyöppning i maj 2022. Parkhotel Mondschein är en arkitekturälskares våta dröm. Högt i tag, breda hallar, mörkt trä och original-parkettgolv. Här finns en yogastudio och Tai Chi-klasser men också regelbundna livekonserter och events i parken utanför. Frukost smiter du iväg och äter på ikoniska Luna Bar – populär även bland lokalbor – där en alá carte frukost serveras till gäster på hotellet.

Vackert omgiven av bergen men mitt i centrala Bolzano. Foto: Parkhotel Mondschein

4. Hotel Windsor, Liguria

Första parkett på Rivieran

Hotel Windsor ligger i hjärtat av den pittoreska fiskebyn Laigueglia en timme från den franska gränsen och norr om populära Cinque Terre. Det historiska hotellet har legat övergivet i över två årtionden, men öppnar nu på nytt som en hyllning till 1960-talet och den italienska rivierans glansdagar. Hotel Windsors fasad är varsamt renoverat och interiören modern – varvat med historiska detaljer och med en touch av italienska designers från 1900-talet. De 25 rummen har alla fantastisk utsikt över havet eller Laigueglias gränder. Nedanför breder den privata stranden ut sig med beiga parasoll som för tankarna tillbaka i tiden.  

Vad sägs om att vakna upp till denna ny? Foto: designhotels.com

Text: Karin Wimark • 2022-09-21
ItalienRestipsHotellListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen