Annons
Annons

Bo i ett marockanskt palats mitt i Marrakech. Foto: La Sultana.

Marocko

Checka in på ett marockanskt palats i Marrakech

Myntate, hamam och utsikt över Atlasbergen. Vår skribent checkade in på ett marockanskt palats mitt i Marrakech.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-05-07 Uppdaterad 2022-05-06

Vid porten möts vi av en leende man i röd sammetsmantel med guldbroderade kanter och hatt. Han visar oss in i hotellet som består av fem riader som byggts ihop till ett marockanskt palats. Varje riad är designad utifrån en egen stil; nordafrikansk, andalusisk, islamisk, marockansk och berbisk. Som att landa mitt i en marockansk dröm!

Ett av de många gemensamma utrymmen som finns att nyttja. Foto: La Sultana.

Vi serveras myntate uppe på takterrassen medan solen sakta sänker sig över Marrakech taknockar och färgar Atlasbergen i bakgrunden i korall. Här i den gamla stadsdelen, Medina, får ingen byggnad förutom moskéns minaret vara högre än trädtopparna. Det gör att du har storslagen utsikt från nästan vilken takterrass som helst.

Hotellets namn, La sultana, betyder sultaninnan på svenska och är en muslimsk titel för en regerande kvinnlig sultan.

Hotellets hammam värt ett besök även för dig som inte vill bada. Foto: La Sultana.

Hotellets femstjärniga hamam, det turkiska badet, är ett måste även utan dopp. En pool och jacuzzi omgiven av röda marmorvalv och vackra takkronor får en att resa tillbaka i tiden. Som en paradisoas i kontrast till medinans livfulla basarer och dammiga gränder utanför.

På kvällen äter vi hotellets prisvärda avsmakningsmeny i en av de två restaurangerna, innan vi somnar in under kristallkronorna. Eller var allt bara just en marockansk dröm?

Frukost vid poolkanten. Foto: La Sultana.
Serverad i blåmönstrat porslin på linneduk. Foto: La Sultana.

Pris & bokning

La Sultana är en av Marrakechs lyxigare riader och kostar från 4000 kronor per natt för två personer i ett dubbelrum, frukost för 230 kronor per person tillkommer. Avsmakningsmenyn ”Moroccan Menu” kostar 720 kronor – vi delar två personer på det och blir mätta. Vill du någon gång prova att sova riktigt flott så är det väl spenderade pengar. Bokas hos lasultanahotels.com/marrakech.


Text: Sofia Zetterqvist • 2022-05-07
MarockoRestipsHotellRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen