Annons
Annons
Nu kan man skåla näck i London. Foto: Getty Images

Nu kan man skåla näck i London. Foto: Getty Images

Restips

London får sin första nudistpub

Det började med en naken välgörenhetskalender för att rädda den anrika puben, men nu åker handskarna och resten av kläderna av.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-06-01 Uppdaterad 2021-06-22

Det är den populära puben Coach & Horses, belägen i nöjesdistriktet SoHo, som är den första baren i London som får nudist-licens. Det är en sällsynt licens att ge ut, men nu är det alltså tillåtet att kränga av sig käderna och ta en drink. Men det betyder dock inte att det är fritt fram att klä av sig när som helst utan ”nakenkvällarna” kommer att ske på särskilda datum.

Det hela började förra året när anställda och stammisar ställde upp på en naken välgörenhetskalender eftersom puben hotades att tas över av bryggeriet Fuller’s. En andel från kalenderförsäljningen kommer gå till arbetet att bevara puben. Från första juni kommer nakenkvällar planeras in i förväg.

– Man måste ha rätt anställda på plats; för teamet måste ju såklart vara bekväma med det. Men ärligt talat, efter 10, 15, 20 minuter kommer ingen tänka på det [nakenheten] längre. Det är lite som när du är på en bud och ett band spelar som du inte är så intressaer av, efter en tid är det bara bakgrndsmusik, säger värden Alastair Choat till CNN.

Det är inte första gången som puben blir först med något i London. 2012 blev Coach & Horses även Londons första hela veganska och vegetariska pub.

48 timmar i London – en av Europas megametropoler

9 svenska ölställen på topplistan över världens bästa

Dublins bästa barer – 11 favoriter


Text: Helle Kikerpuu • 2019-06-01
Restips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen