Ryanairs VD Michael O’Leary brukar inte vara rädd för att förolämpa varken sina egna kunder eller hela länder. Foto: Getty Images.

Ryanairs VD Michael O’Leary brukar inte vara rädd för att förolämpa varken sina egna kunder eller hela länder. Foto: Getty Images.

Restips

20 klantiga citat från Ryanairs VD Michael O’Leary

Han sa vad då? 20 klantiga uttalanden som får oss att undra vad som egentligen försiggår i huvudet på Ryanairs VD Michael O'Leary.

Text: Johanna Jackson • 2016-02-25

Lågprisbolaget Ryanairs VD Michael O’Leary är känd för att vara frispråkig och för att fälla kontroversiella och tvivelaktiga kommentarer på löpande band. Att han trampar i klaveret är nästan lika synonymt med flygbolaget som låga priser. 

Efter att en kvinna skapat kritikstorm mot flygbolaget efter att ha publicerat inlägg på sociala medier som beskrev hur hon tvingats betala 60 euro per passagerare på grund av att hon inte printat boardingkortet, svarade O’Leary på kritiken med: “Vi tycker att de borde betala 60 euro för att vara sådana idioter”. 

Det uttalandet var från 2012 och är bara ett exempel på VD:ns många grodor. 

1.”Tyskar skulle klättra över splittrat glas spritt språngande nakna för att få låga priser” 

2.”Om rika personer flyger med våra plan? Ja, jag flög på ett i morse och jag är väldigt rik.”

3. “Du kommer inte att få ersättning så dra åt helvete. Vi vill inte lyssna på dina snyfthistorier. Vilken del av “ingen ersättning” förstår du inte?”

4.”Fransoserna har aldrig producerat någon stor filosof. Fantastiska viner kanske, men inga fantastiska filosofer.”

5. “Skit i resesäljare. Ta ut de jävlarna  och skjut dem. Vad har de gjort för passagerarna genom åren?”

6. “Om drinkförsäljningen minskar, brukar vi få piloterna att skapa lite turbulens. Det får vanligtvis fart på försäljningen.”

7.”Vi vill jävlas med fanskapen när helst vi kan. Det bästa man kan göra med miljöaktivister är att skjuta dem. Dessa lallare vill göra flygresor förbehållet de rika. Dessa ludditer (en rörelse från 1800-talet som var emot industriell revolution) vill marschera oss tillbaka till 1800-talet. Om miljöbevarande innebär att hindra fattiga från att flyga i förmån till de rika, åt helvete med det!”

8. “Flygindustrin är full av skitsnackare, lögnare och fyllon. I Irland utmärker vi oss på alla tre punkter.” 

9. “Om den globala uppvärmningen skulle göra så att temperaturerna steg en eller två grader, skulle Frankrike förvandlas till en öken, vilket inte skulle vara något dåligt. Skottarna skulle kunna odla vin och göra buffalomozzarella. ” 

10. “Folk ser mig antingen som Jesus, Superman eller en motbjudande liten skit. Jag tror att jag är Jesus. En profet i sin egen tid.”

11.”Alla plan är drivna av pysslingspiss och mitt skitsnack.”  

12. “Jag borde få Nobels fredspris – åt helvete med Bono.”

13. När han skulle presentera årsresultatet på en presskonferens: “Jag är här med Howard Miller och Michael Cawley, våra två vice VD. Men de har sex inne på herrtoaletten just nu på grund av glädjen över dagens resultat. 

14. Till en anställd på Ryanair som deltog i en fråga-svar-stund på Twitter: “Tillbaka till jobbet din latmask, annars får du sparken.”

15. “Ryanair samlar många olika kulturer på stränder i Spanien, Grekland och Italien, där de parar sig och kopulerar i ett intresse för en paneuropeisk fred. “

16. Om varför hans fru var 30 minuter sen till deras bröllop: “Hon flög med Aer Lingus.”(Ett konkurrerande irländskt flygbolag.)

17. “Ingen vill sitta bredvid en riktigt tjock jävel ombord. Helt ärligt blir vi förvånade över hur många kunder som inte bara vill beskatta överviktiga människor men dessutom vill tortera dem.”

18. “Folk säger att kunden alltid har rätt, men vet ni vad, de har det inte. Ibland har de fel och de måste få höra det.”

19. “Om varför man borde åka till Sverige: Ni har bra fotbollslag och vackra kvinnor, men annars finns det ingen anledning att åka hit.”

20.”Ryanairs största prestation? Att ta låga priser till Europa och fortsätta att sänka dem. Deras största misslyckande? Att anställa mig.”

20 klantiga citat från Ryanairs VD Michael O’Leary
Foto: Thinkstock.

Källor: The Telegraph/The Guardian.

Svensk Ryanairparodi gör viral succé

De är de mest hatade flygbolagen på sociala medier

"Kan du boka ett extrarum till min älskarinna?" och 11 andra udda bokningsförfrågningar

Amerikansk turist listade hur konstigt England är – gör viral succé


Text: Johanna Jackson • 2016-02-25
Restips

Scroll to Top