Annons
Annons
Geraldine Foster, 72. Bloggare/världsresenär och stolt farmor till fyra barnbarn. Foto: Backpacker Granny.

Geraldine Foster, 72. Bloggare/världsresenär och stolt farmor till fyra barnbarn. Foto: Backpacker Granny.

Restips

Möt 72-åringen som backpackar runt jorden

Den här krutdamen bevisar att backpacking inte alls måste vara förbehållet de yngre. Geraldine Foster, från Essex, England har spenderat de senaste sju åren med att på egen hand resa runt jorden.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-19 Uppdaterad 2021-08-13

Allt började när Geraldine fyllde 65. Efter att hon gått pension från jobbet som manager på en hårfrisörssalong kände hon att det var dags att stilla ressuget, skriver Lonely Planet.

Hittills har hon hunnit besöka 50 länder och än har hon inga planer på att sluta. Några av favoriterna inkluderar Japan, Burma och Indien. Japan för den delikata maten, renligheten och den artiga befolkningen. Burma eftersom det fortfarande är orört och påminner om hur Thailand var för över trettio år sedan. Och Indien:

“Eftersom man som resenär kommer öga-mot-öga med den svåra fattigdomen som finns här” och eftersom “man lär sig att uppskatta hur lyckligt lottad man är för att vara född i en annan del av världen.”

Hon säger att hon håller kroppen och orket igång genom att träna och äta bra mat.

“Jag har en väldigt hälsosam diet med massor av grönsaker, sallad och tropiska frukter. Jag dricker nästan aldrig alkohol, eftersom jag inte gillar det, och jag slutade att röka för massor av år sedan”, säger Geraldine Foster.

Having tapas with Yusuke and Chaua in Chinatown Bangkok

A photo posted by Geraldine Ann Forster (@geraldineannforster) on

Och när det kommer till rädslor och eventuella orosmoment som kan komma med resandets konst berättar Geraldine att hon hämtat mycket av sin inspiration från Susan Jeffers bok “Känn rädsla och våga ändå” och från författaren och tv-profilen Stacy London.

“Låt inte rädsla eller osäkerhet stoppa dig från att prova nya saker. Tro på dig själv. Gör vad du älskar, och ännu viktigare, var snäll mot andra, även om du inte gillar dem, säger Geraldine till Lonely Planet och citerar Stacy London. 

Om du vill läsa mer om Geraldines äventyr kan du titta in på hennes blogg “Backpacker Granny“. Missa inte heller att gilla Vagabond på Facebook!

101 år gammal – nu ska hon resa utomlands för första gången

10 klassiska kvinnliga vagabonder genom tiderna

Stor guide: Pensionera dig utomlands – spara pengar


Text: Johanna Jackson • 2017-01-19
RestipsIntervju

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top