Annons
Annons

Hur kommer jag billigast undan på tågluffen i Storbritannien? Vagabonds Per J Andersson svarar. Foto: Getty Images/Jonas Gratzer

Restips

Tågluffa i Storbritannien – vilken är bästa biljetten?

Vi ska tågluffa från Skottland genom Wales och Cornwall till London i sommar. Jag undrar vilket tågpass som är bäst, Britrail eller Interrail?

Text: Per J Andersson • 2023-12-19 Uppdaterad 2023-12-19

Experten svarar:

Allt beror förstås på hur länge ni vill vara ute. Men om jag räknar på att ni vill tågluffa i 3–4 veckor och nöjer er med 8 resdagar inom den tidsperioden kostar ett Interrail Great Britain 312 euro för 28–59-åringar (billigare för yngre och äldre). Då tillkommer förstås kostnaden för att resa från Sverige till Storbritannien.

Är det mest lönsamt att köpa ett tågluffarkort i hela Europa eller endast i Storbritannien? Foto: Getty Images

Ett Interrailkort, som du köper hos svenska generalagenten Europa runt, som ger sju resdagar inom en månad och gäller i hela Europa, alltså både gäller i Storbritannien och resten av Europa, kostar ungefär lika mycket, det vill säga 4 252 kr. Plus att det ger gratis ut- och hemresa med tåg genom Sverige, oavsett var du bor. Vill du hellre ha ett kort som gäller varje dag under tågluffen kan du satsa på ett Britrail Pass som gäller i 22 dagar i följd, vilket kostar 512 euro. Britrail finns förutom för hela Storbritannien också i flera regionala, billigare varianter, nämligen: BritRail England Pass, BritRail London Plus Pass, BritRail South West Pass och BritRail Spirit of Scotland Pass.

Läs också: Tågluffa i Europa – så funkar det!

Räkna på hur många dagar du ska resa och hur ofta för bästa svaret. Foto: Getty Images

Ett Interrailkort för 22 dagar som gäller i samtliga 33 europeiska länder som ingår i samarbetet, kostar dock inte så mycket mer, nämligen 6 422 kr (gäller 28–59-åringar, billigare för juniorer och seniorer).

Du får helt enkelt sätta dig och räkna på de olika alternativen utifrån dina preferenser. Med hopp många sköna tågluffardagar i Storbritannien.

/Per J Andersson, redaktör

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Per J Andersson • 2023-12-19
RestipsfrågareseexperternaTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen