Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

Norwegian mot Bangkok, New York och kanske Rio

Lågpris på långdistansflyg. Mycket har sagts i ämnet de senaste åren, men lite har hänt. Nu tar Norwegians planer fastare form - i början av nästa år går de första flygen mot New York och Bangkok. Och kanske Rio de Janeiro.

Text: Redaktionen • 2012-01-20 Uppdaterad 2021-06-23

Norwegian mot Bangkok, New York och kanske Rio
Om ett år flyger Norwegian långt. (Foto: Norwegian/Hans Olav Nyborg)
Lågpris på långdistansflyg. Mycket har sagts i ämnet de senaste åren, men lite har hänt. Nu tar Norwegians planer fastare form – i början av nästa år går de första flygen mot New York och Bangkok. Och kanske Rio de Janeiro.

Biljetterna ska släppas i sommar och de första av Norwegians långdistansflyg lyfter i början av 2013. Priset för en enkelresa till New York ska, som billigast, kunna ligga runt tusen svenska kronor.

Orimligt billigt? Kanske inte. Förklaringen stavas Dreamliner.

Boeings nya flygplan 787 drar mycket mindre bränsle än nuvarande långdistansflygplan, 17 ton mindre till New York och 24 ton till Bangkok om man jämför med en Airbus A330. Bränslesnålheten i kombination med lång räckvidd gör flygplanstypen till det fundament som krävs för att Norwegians affärsmodell för långdistansflyg ska hålla.

Norwegian får sina första två Boeing 787:or i slutet av det här året, ytterligare tre kommer under 2013.
Internationella besättningar
En intressant detalj är att besättningarna på Norwegians långdistansflyg inte ska baseras i Skandinavien, utan i Bangkok och New York.

– Det blir internationella besättningar. Naturligtvis är det öppet för vem som helst att söka, de personliga kvaliteterna går före nationalitet , säger Åsa Larsson, Norwegians presschef i Sverige till Flygtorget.

Bangkok och New York är först ut, men fler långväga destinationer kan redan finnas på ritbordet.
– Vi har inte bestämt fler resmål, men en destination som Rio de Janeiro är logisk, säger Norwegians vd Björn Kjos till Dagbladet.no.

GÖRAN INGMAN
goran@vagabond.se


Text: Redaktionen • 2012-01-20
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top