• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Före detta flygbolagschefen: USA sköt ner MH370

  "MH370 blev troligen hackat och nerskjutet av USA:s militär". Det påstår Marc Dugain, tidigare chef för det franska flygbolaget Protues Airlines som också säger att han blivit varnad för att undersöka händelsen närmare.

  Före detta flygbolagschefen: USA sköt ner MH370

  Påståendena kommer från en intervju som Marc Dugain har gjort med tidningen Paris Match. Han menar att USA:s militär skulle låtit hackare ta kontroll över flygplanet från en militärbas på brittiskt territorium på ön Diego Garcia i den Indiska oceanen efter att militären fruktade en upprepning av den 11 september.

  – Det är en extremt kraftfull militärbas. Det är förvånande att amerikanerna tappat alla spår efter det här flygplanet. Utan att gå in på konspirationsteorier är en möjlighet att amerikanerna stoppade detta plan, säger, han till France Inter enligt tidningen Huffington Post.

  Han menar också att Boeing-plan är särskilt sårbara för kapningar och att någon enkelt skulle kunna ha satt eld på planet från distans.

  I början av rapporteringen kring MH370 uppgav vittnen i Maldiverna att de sett ett lågt flygande flygplan samma dag som MH370 försvann, och i dagarna efteråt rapporterade lokala medier att man hittat en brandsläckare som troddes komma från flygplanet.

  Marc Dugain påstår att han både pratad med vittnena och sett bilder på brandsläckaren men blivit varnad av en person från den brittiska underrättelsetjänsten att gräva djupare i mysteriet.

  Han är den andra tunga personen från flygbranschen som backar upp teorier på att kraschen i själva verket inte var en olyckshändelse. 

  Tidigare artiklar om MH370:

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!