• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Se bilderna på SAS nya uniform

  I samband med att SAS firar 70 år har flygbolaget gjort nya uniformer till sin personalstab.

  Senaste gången SAS anställda fick nya uniformer var 1999. Nu väljer SAS att förnya sig och byter till en uppdaterad version. Resultatet blev en mörkblå kreation av det Göteborgsbaserade designföretaget Ted Bernhartdz.

  "Elegant, modernt" och med en "skandinavisk design som speglar SAS visuella identitet 'blue on blue'", skriver företaget i ett pressmeddelande.  

  – Med den uppdaterade uniformen kommer vi att synas bättre och skilja oss från mängden. Våra kunder kommer tydligt se att det är en SAS-uniform. Samtidigt har det varit viktigt att den är anpassad till medarbetarnas arbetsdag och är skön att ha på sig när man arbetar, säger Pi Åhnberg, Brand Manager på SAS.

  De nya uniformerna kommer att sättas i bruk från och med den 18 oktober. Men alla anställda är dock inte nöjda med de nya uniformerna. Tidigare i år cirkulerade en namninsamling mot de nya utstyrslarna runt bland de anställda. Ungefär 100 personer, varav de flesta är kvinnor hade skrivit på listan i början av augusti. Främst protesterade man mot passformen som kallades för tråkig och säckliknande.

  Vad tycker du? Kolla in bilderna här nedan. 

  Gilla Vagabond på Facebook för fler artiklar om resor i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!