• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Maldivernas första undervattensmuseum har öppnat

  Nu finns det flera anledningar för alla som älskar havet att resa till Maldiverna. Nyligen öppnade nämligen Coralarium – landets första museum under vatten.

  Maldivernas första undervattensmuseum har öppnat
  Foto: Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi.

  Spektakulära konstruktioner förknippande med vatten är lite av ett signum för Maldiverna. Här finns flera undervattensrestauranger, en helt magisk bröllopspaviljong omgiven av Indiska oceanen och så klart – tusentals drömmiga vattenvillor. Dessutom är dykningen och snorklingen här i världsklass. Nu finns även ett undervattensmuseum. 

  Coralarium består av cirka 30 skulpturer skapade av den brittiska skulptören Jason deCaires Taylor, vars verk även går att finna i bland annat Mexiko, Kanarieöarna, Indonesien och Bahamas.  

  Foto: Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi.

  Just Coralarium ligger i en lagun cirka 50 meter utanför resortön Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi. Projektet, som är ett samarbete med hotellet, är inte bara tänkt att vara vackert, utan även lyfta frågor kring klimathotet och miljö, enligt tidningen Inhabitat. Bland annat inkluderar installationen skulpturer av barn som tittar upp över ytan, något som är tänkt att väcka tankar om stigande havsnivåer. 

   

   

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!