• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hit vill vi inte resa: Svenskarnas minst populära destinationer

  Vill du helst slippa andra svenskar på semestern? Åk då till sydafrikanska Pretoria eller grekiska Leros. De är nämligen bland svenskarnas minst populära destinationer enligt en färsk sammanställning från resesöksajten Momondo.

  Hit vill vi inte resa: Svenskarnas minst populära destinationer
  En vit fläck för svenska turister. Joao Pessoa ligger i den brasilianska delstaten Paraíba. Staden är en av landets äldsta och även en av de säkraste, vilket har gjort den till en populär för semesterfirande brasilianska barnfamiljer och pensionärer. Foto: Istock.

  Enligt Momondos bokningsstatistik låg Bangkok, London och New York i topp bland svenskarnas mest bokade resmål under förra året. Inga överraskningar alltså.

  Men var ska man åka om man vill besöka städer eller destinationer där få svenskar har satt sin fot? Momondo har listat de 10 minst populära resmålen baserat på de 1000 mest bokade resmålen.

  På listan finns en del resmål vars impopularitet är ganska självförklarande. Till exempel hamnar den brittiska enklaven och basområdet Akrotiri på södra Cypern på plats nummer 997. Kollar man upp Akrotiri på Tripadvisor finns det bara en enda sevärdhet listad – Akrotiris saltsjö – en uttorkad sjöbädd.

   

  Vem skulle inte vilja resa hit? Vackra Pantelibukten på Leros. Här är risken att stöta på andra svenska turister väldigt liten. Foto: Istock.

  Vem skulle inte vilja resa hit? Vackra Pantelibukten på Leros. Här är risken att stöta på andra svenska turister väldigt liten. Foto: Istock.

  Också med på listan på plats 993 är den tjeckiska industristaden Ostrova – "en riktigt tragisk stad" enligt en insatt källa. Här finns bland annat ett kärnkraftverk, övergivna fabriker och billig öl.

  Men det finns vissa resmål som verkar desto mer lovande – till exempel är den grekiska ön Leros med på listan och den brasilianska kuststaden Joao Pessoa som kantas av milslånga sandstränder.

  2015 års minst populära resmål av topp 1000 destinationer

  Plats   Destination

  1000   Pretoria , Sydafrika
  999     Leros, Grekland
  998     Concepcion, Chile
  997     Akrotiri, Cypern
  996     Rostock-Laage, Tyskland
  994     Hartford, USA
  993     Ostrava, Tjeckien
  992     Con Dao, Vietnam
  991     Joao Pessoa, Brasilien

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!