• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Booking.com slutar sälja biljetter till SeaWorld och andra djurparker

  På uppmaning av djurrättsorganisationen Peta har bokningssajten Booking.com bestämt sig för att sluta sälja biljetter till djurparker och cirkusar, skriver Travel Daily News.

  Booking.com slutar sälja biljetter till SeaWorld och andra djurparker
  Att späckhuggare inte mår bra i fångenskap är ingen nyhet. Foto: Getty Images

  Vagabond skrev nyligen om att reseföretaget TripAdvisor och deras bokningssajt Viator slutar sälja biljetter till och marknadsföra attraktioner där delfiner och andra valar far illa. Nu slutar även bokningssajten Booking.com att sälja biljetter till djurparker och cirkusar. 

  Travel Daily News skriver att ett bolag som stoppas från att sälja biljetter via Booking.com är Sea World som driver tre marina temaparker i USA.

  På Petas hemsida skriver djurrättsorganisationen att även brittiska flygbolaget British Airways slutat sälja biljetter till bland annat Seaworld.

  Att späckhuggare inte mår bra i fångenskap är ingen nyhet. Redan 2013 kom den uppmärksammade dokumentären "Blackfish" som visar hur djuren i akvarieparkerna blivit apatiska och våldsamma och skadar både varandra och människor. 

  Avslöjandet väckte kritikstorm mot amerikanska nöjesparken SeaWorld. Vagabond har fölt utvecklingen genom åren. 2018 skrev vi bland annat om Ving som avbröt sitt samarbete med SeaWorld och Loro Parque: Efter kritiken: Ving bojkottar späckhuggare i fångenskap

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!