• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Venedig skjuter upp turistavgift till 2021

  Införandet av den omdiskuterade turistavgiften i Venedig planerades att införas sommaren 2020 men nu skjuts den upp till 1 juli 2021.

  Venedig skjuter upp turistavgift till 2021
  Från problem med massturism till tomma gator på grund av coronavirusets effekter. Foto: GettyImages

  I höstas tillkännagav myndigheterna i Venedig att man skulle införa en "inreseavgift" för alla turister med priser från 3 euro under lågsäsongen till 10 euro under högsäsong. Detta för att motverka den massturism som kommit att bli problematiskt för lokalbor och stadens hållbarhet.

  Men nu när Italien och Venedig drabbats hårt av coronavirusets effekter och genomgår den värsta turismkris under de senaste sextio åren har Venedigs borgmästare, Luigi Brugnaro, beslutat att skjuta upp införandet av avgiften till 1 juli 2021.

  "Venedig är Venedig"

  Enligt landets hälsoinstitutet har virusutbrottet i Italien ännu inte nått sin kulmen och myndigheterna varnar för att karantänsreglerna, som skulle ha löpt ut den 3 april, kommer att förlängas. Men att turismen kommer återvända till Venedig när krisen är över verkar borgmästaren Luigi Brugnaro vara övertygad om och menar att "Venedig är Venedig".

  Enligt honom skulle implementeringen av avgiften just nu vara "dålig timing" men myndigheterna vill ändå se till att föra "en annan typ av turism till Venedig" när krisen är över och turisterna återvänder.

   

  Podcast: Resor med Vagabond!

  Vart ska jag resa i sommar? Kan jag överhuvudtaget resa i sommar? Om jag ska ta det säkra för det osäkra är det kanske bäst att satsa på Svemester, alltså semester i Sverige. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!