Annons
Annons
Det gäller att vara försiktig med sociala medier. Foto: Istock

Det gäller att vara försiktig med sociala medier. Foto: Istock

Förenade Arabemiraten

Svenska UD varnar: Tänk på vad du skriver om Dubai på Facebook på semestern

Tidigare varnade brittiska UD sina medborgare för att skriva negativa saker om Förenade Arabemiraten på sociala medier, och nu gör svenska UD samma sak.

Text: Elisabeth Andersson • 2016-09-16 Uppdaterad 2016-09-16
Annons

Som vi tidigare har rapporterat om varnar brittiska UD landets medborgare för att skriva något negativt om Förenade Arabemiraten på sociala medier. Varningen kom efter att flera britter straffats på grund av inlägg de postat medan de varit ute och rest.

Nu råder även svenska UD svenska turister att tänka efter innan de postar inlägg på sociala medier på semestern, enligt DN.

– Det är som att stå på ett torg med en megafon och skrika ut sitt budskap, men detta budskap kan få betydligt mer spridning. Och konsekvenserna blir desamma som om du stod på torget i landet du befinner dig i, säger Patric Nilsson, kommunikatör på UD, till DN.

Han betonar också att det så klart är skillnad på att exempelvis skriva att du tycker att hotellmaten är dålig och att kritisera den politiska regimen i landet.

Man känner fortfarande inte till något fall där svenskar blivit straffade på grund av något de publicerat på sociala medier.


Text: Elisabeth Andersson • 2016-09-16
Förenade ArabemiratenNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top