Annons
Annons
Maria Ahlgren

Maria Ahlgren

Japan

Guide till Tokyos barer och klubbar

I Tokyos nattliv finns något för alla. I varje kvarter ligger minst tio izakaya, japanska pubar som serverar dryck och mat in på småtimmarna. Och klubbarna kämpar om partyfolkets uppmärksamhet. Vagabond listar de bästa - stadsdel för stadsdel

Text: Maria Ahlgren • 2007-11-21 Uppdaterad 2007-11-21

De japanska pubarna ligger ofta i anonyma höghus där skyltarna är skrivna på kanji, men ta hissen upp i vilket bygge som helst på måfå och sannolikheten att du hittar din nya favoritbar är stor.

Tokyos klubbscen har allt. Pumpande megaklubbar, intima loungeklubbar, glittrande fashionklubbar, sunkiga hiphopklubbar, svenniga diskoklubbar, råmande rockklubbar, undergroundklubbar. Välj och vraka från vår lista.

Shibuya

“Red Bar”, (även kallad “Chandelier Bar”)

Liten, hemlig bar med surrealistisk atmosfär men inget officiellt namn. I denna rödmålade bars tak trängs omöjligt många kristallkronor, därav smeknamnen, och hit vallfärdar Tokyos hippaste hipsters för att se och bli sedda.
Adress: 1-12-24 Shibuya, Shibuya-ku (på gatan bakom Shibuyas stora postkontor)
Station: Shibuya
Öppet: Mån–tor samt sön till 05, fre–lör till 11

Casba

Gömd, superhipp källarbar. Svårt att komma in om du inte polar med ägarinnan Reiko, men väl inne kan du mingla med modefolk som Rei Kawakubo och Marc Jacobs.
Adress: B1F Wakamatsu Building, 2-14-15 Higashi, Shibuya-ku, tel 03-546#754#02
Station: Shibuya, men taxi rekommenderas eftersom avståndet är långt
Öppet: Alla dagar till sent

Insomnia

Chillad lounge där exakt hela inredningen går i rött och du sitter på kuddar vid låga bord. Glöm inte partystrumporna eftersom skorna stannar vid dörren. Perfekt fördrinksställe.
Adress: B1F Ikuma Building, 26-5 Utagawacho, Shibuya-ku, tel 03-347#627#35
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Alla dagar till 05

Legato

Glassig bar med magnifik utsikt. Tunga sammetsdraperier, maffiga kristallkronor, en lika maffig flygel och dramatisk belysning bidrar till en teatralisk stämning. Bra middagsmeny.
Adress: 15F, E Space Tower, 3-6 Maruyama-cho, Shibuya-ku. tel 03-578#421#21
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Alla dagar till 05
Hemsida: http://www.legato-tokyo.jp/

Alcatraz+ER

Vansinnig “bara i Tokyo”-bar med psykavdelning på fängelse som tema. Här är din roll “patient”, och ni kan välja mellan att sitta i Intensive Care, X-Ray Room och The Dead Room. En sant unik upplevelse.
Adress: 2F Harvest Building, 2-13-5 Dogenzaka, Shibuya-ku, tel 03-377#071#00
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Alla dagar till sent

“Drunkard’s Alley”

Smeknamn för Nonbeiyokocho, en gränd proppad med skokartongstora pyttebarer, nomi-yas, under Yamanote-linjens tågspår. På Shisui (03-340 723 71) hänger skejtarna, pÙ� exklusiva Piano Bar (03-546 702 58) sippar modemaffian skumpa, och Tight Bar (03-349 976 68) är världens antagligen minsta hiphophak. Väl på gatan har inget av ställena adresser, så fråga dig fram.
Adress: 1-25-10 Shibuya, Shibuya-ku
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Ring för öppettider

Womb

I hjärtat av Love Hotel Hill ligger denna gympasalsliknande superklubb, vars diskokula sägs vara den största i Asien. Här spinner de största dj-namnen vax, oftast techno, electro eller house. Soundsystemnördar eldar lätt upp sig över faktumet att ljudanläggningen är designat av Phazon, som jobbade med legendariska klubben Twilo i New York.
Adress: 2-16 Maruyamacho, Shibuya-ku, tel 03-545#900#39
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Tor-lör till 05
Hemsida: http://www.womb.co.jp

La Fabrique

Både restaurang, bar och klubb – på denna fashionabla nöjesfabrik skruvas volymen upp rejält på helgerna och Shibuyas trendposse dansar till det mesta som kan stoppas in under etiketten dansmusik. Snygg, poparty inredning.
Adress: B1F Zero Gate, 16-9 Udagawacho, Shibuya-ku, tel 03-542#851#00
Station: Shibuya, Hachiko Exit
Öppet: Fre–lör 11-05, sön till 23, alla andra dagar till 02
Hemsida: http://www.lafabrique.jp

Shinjuku

Albatross G

Arty, rödskimrande ministälle som lockar stadens intellektuella. Ofta utställningar. Ligger i nostalgikvarteret Golden Gai, där inte mycket förändrats sedan andra världskrigets slut.
Adress: 2F, 5:e gatan, Golden Gai, 1-1 Kabukicho, Shinjuku-ku, tel 03-320#336#99
Station: Shinjuku, East Exit
Öppet: Ring för öppettider
Hemsida: http://www.alba-s.com

New York Bar

Högst upp i Park Hyatts lyxskrapa ligger baren där Bill Murray stillade sin medelålderskris i filmen Lost in Translation. Oförskämt dyrt, men oförskämt underbar utsikt. Ta en drink eller njut av en överdådig middag i grillrestaurangen. Reservera alltid i förväg.
Adress: Park Hyatt Hotel, 3-7-1-2 Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku, tel 03-532#334#58
Station: Shinjuku, West Exit
Öppet: Sön–ons till midnatt, tor-lör till 01
Hemsida: http://tokyo.park.hyatt.com

Roppongi/ Azabu Juban

Gengethu

Hål i väggen som specialiserar sig på shochu, den japanska motsvarigheten till vodka. Tillhåll för de arméer av salarymen som jobbar i området.
Adress: 7-8-16 Roppongi, Minato-ku, tel 03-340#310#13
Station: Roppongi
Öppet: Mån–lör till 05

SuperDeluxe

Bar/galleri/klubb/lounge/restaurang/livescen, och favorithäng för Tokyos kreativa maffia. Skön mix av livespelningar, dj-gig, showcases, utställningar och andra happenings i en av Tokyos coolaste lokaler. Kolla hemsidan för schema.
Adress: B1F, 3-1-25 Nishi-Azabu, Minato-ku, tel 03-541#205#15
Station: Roppongi
Öppet: Ring för öppettider
Hemsida: http://www.super-deluxe.com/

Warehouse

På denna massiva dansklubb festar skandalsessan Lindsay Lohan när hon är i stan. På dansgolvet hittar du det mesta från transsexuella gogodansare och internationella stjärn-djs till svettiga salarymen och en och annan yakuza-medlem. (yakuza=japanska maffian, red. anm.)
Adress: B1F Fukao Bldg, 1-4-5 Azabu, Minato-ku, tel 03-623#003#43
Station: Azabu-Juban
Öppet: 22 till sent, men ring och dubbelkolla aktuell kväll
Hemsida: http://www.a-warehouse.net/

Yellow

Undergroundklubb där alla house- och techno-djs, lokala som internationella, drömmer om ett gig, och alla som räknas har någon gång stått på Yellows scen. Tar bara in 800 pers, så var beredd på en intim, svettig natt i dansens tecken. För en chillad cocktail, bege dig till den bländande vita baren på ovanvåningen.
Adress: B1F-B2F Ceaurus Nishi-Azabu Bldg, 1-10-11 Nishi Azabu, Minato-ku, tel 03-347 906 90
Station: Roppongi, exit 2
Öppet: Varje dag till 05, men ring och dubbelkolla aktuell kväll
Hemsida: http://www.club-yellow.com/

Ebisu/Daikanyama

Xex

Tokyos glassigaste takterrass i balinesisk stil som är räddningen under tryckande sommarkvällar. Stämningen är jazzig, gästerna fashionabla och cocktaildrinkarna tillverkade med exakt precision. Boka i förväg.
Adress: 3F La Fuente Building, 11-1 Sarugakucho, Shibuya-ku, 03-347#600#65
Station: Daikanyama
Öppet: Till 04 alla dagar
Hemsida: http://www.ystable.co.jp/restaurant/xexdaikanyama/index.html

X+Y

Dunkel, retrochic pianobar med erotica-tema som Wallpaper höjt till skyarna. Kitsch med hög klass, och den perfekta scenen för en romantisk rendez-vous.
Adress: 4F Yoshikawa Building, 1-4-11 Ebisu-Nishi, Shibuya-ku, 03-548#900#95
Station: Ebisu
Öppet: Ring för öppettider

Air

En av Tokyos mest notoriska techno- och electronicaklubbar, där hipsters och fashionistas trängs om utrymmet på det svettiga dansgolvet. Många internationella topp-djs spelar här när de passerar stan.
Adress: 2-11 Sarugakucho, Shibuya-ku, tel 03-578#433#86
Station: Daikanyama eller Shibuya
Öppet: Ring för öppettider
Hemsida: http://www.air-tokyo.com/

Unit

Djupt ner i en källare ligger en av Tokyos mest hypade musikklubbar. Känslan är underground och urban, och bokningsteamet håller konstant hög nivå med de mest intressanta artisterna och dj-seten. I baren Unice råder fnittrig fritidsgårdskänsla.
Adress: B1-3F Za House Bldgm 1-34-17 Ebisu Nishi, Shibuya-ku, tel 03-346 410 12
Station: Ebisu, Daikanyama eller Naka-Meguro
Öppet: Varierar, kolla hemsidan för aktuell kväll.
Hemsida: http://www.unit-tokyo.com/

Aoyama

Velours

Strosa ner längs catwalken i glas som leder till champagnebaren, sola dig i kristallkronornas glitter och låt dig svepas bort av känslan av svunna tiders glamour. Här hittar du det vackra folket, och här råder sofistikerat kindpussmingel snarare än bröligt sjöslagsparty.
Adress: B1 Almost Blue, 6-4-6 Minami-Aoyama, Minato-ku, tel 03-577#847#77
Station: Omotesando
Öppet: Mån, tis, tor 18–03, ons och lör 23–04, fre 18–05 och sön18–24
Hemsida: http://www.velours.jp/

Le Baron

Legendarisk Paris-klubb i Tokyo-tappning. Interiören har beskrivits som “belle-epoque erotica” och som “en sexklubb i en Hong Kong-actionfilm”, och det är onekligen småporriga vibbar med lädervadderade väggar, skinnsoffor och dov belysning. Här dansar modefolket med reklamfolket och konstfolket skålar med bratsen. Som så många andra exklusiva ställen ligger Le Baron gömt i en anonym gränd.
Adress: B1F Aoyama Center Bldg, 3-8-40 Minami-Aoyama, Minato-ku, tel 03-340 836 65
Station: Omotesando eller Gaienmae
Öppet: Varierar, ring för öppettider.
Hemsida: http://www.lebaron.jp/

Tips!
Tokyos Time Out, engelskspråkiga Metropolis, kommer ut varje fredag, och har suveräna klubbtips. På hemsidan hittar du mängder av restaurang- och barrecensioner: http://www.metropolis.co.jp/ .

3 i topp karaoke

Karaokeklubbar, eller boxar som de brukar kallas eftersom sällskapet sitter i en privat “box”, hittar du precis överallt, och de håller alltid öppet till gryningen. Ofta ingår fri dricka i inträdet.

Lovenet

Före detta lovehotel som putsats upp till Tokyos glassigaste karaokeställe. Varje rum har ett tema – missa inte något av rummen där ni får en privat pool att festa i! Ska ni bara besöka en karaokebox, se till att det blir denna.
Adress: 3-4F Hotel Ibis, 7-14-4 Roppongi, Minato-ku, tel 03-577#155#11
Station: Roppongi
Öppet: Mån-tor samt lör till 05, fre till 07
Hemsida: http://r.gnavi.co.jp/fl/visa/en/g240300

Fiesta

Klassisk karaokeklubb. Känt för sitt enorma utbud låtar (över 10#000 utländska hits), och sin utklädningslåda där du kan hitta en outfit att matcha sångnumret med. Har både privata rum och scen.
Adress: 3F Crest Roppongi-1, 7-9-3 Roppongi, Minato-ku, tel 03-541#030#08
Station: Roppongi
Öppet: Mån–lör till 05
Hemsida: http://www.fiesta-roppongi.com/

Festa

Mindre, men exklusivt, ställe med bara 26 privata rum. Här sparkar teamet på japanska Vogue av sina Jimmy Choos när det är firmafest, sjunger falskt och beställer in utsökt sushi mellan hitsen.
Adress: 1-2F Amerex Bldg., 3-5-7 Azabudai, Minato-ku, tel 03-557#015#00
Station: Kamiyacho, exit 2
Öppet: Alla dagar till 05
Hemsida: http://r.gnavi.co.jp/fl/en/a955700


Text: Maria Ahlgren • 2007-11-21
JapanRestipsTokyo

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top