Annons
Annons
I torsdags skrevs historia när två gatukök i Singapore gavs varsin Michelinstjärna. Foto: Bigstock

I torsdags skrevs historia när två gatukök i Singapore gavs varsin Michelinstjärna. Foto: Bigstock

Nyhet

Gatukök i Singapore får Michelin-stjärnor

16 kronor för en måltid på en av Michelinguidens eftertraktade ställen – låter det för bra för att vara sant? Kanske, men otroligt nog stämmer det.

Text: • 2016-07-28 Uppdaterad 2021-08-16

I torsdags skrevs nämligen historia när två gatukök i Singapore gavs varsin eftertraktad Michelinstjärna. Det är första gången som ett gatukök föräras med en stjärna från restaurangbibeln – dessutom är det första gången en restaurang i Sydostasien ges en stjärna, rapporterar uk.reuters.

De två gatuköken som fått äran är Hill Street Tai Haw Pork Noodle och Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Och med tanke på namnen är det inte svårt att gissa vad de serverar.  

Första gången

Enligt en företrädare för det franska förlaget som står bakom matguiden är det första gången som så billig mat föräras med stjärnor.

Chan Hon Meng, ägare till Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle säger till uk.reuters att han är hedrad över erkännandet. Han hoppas även att hans framgång ska inspirera yngre människor att också ge sig in i gatuköksbranschen.

– Jag är väldigt exalterad, vem visste att detta var möjligt. Jag hoppas att nästa generation inspireras att själva börja, säger han till uk.reuters.

24 timmar i San Sebastián – strandhäng och gourmetmat


Text: • 2016-07-28
NyhetSingaporeMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top