I torsdags skrevs nämligen historia när två gatukök i Singapore gavs varsin eftertraktad Michelinstjärna. Det är första gången som ett gatukök föräras med en stjärna från restaurangbibeln – dessutom är det första gången en restaurang i Sydostasien ges en stjärna, rapporterar uk.reuters.

De två gatuköken som fått äran är Hill Street Tai Haw Pork Noodle och Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Och med tanke på namnen är det inte svårt att gissa vad de serverar.  

Första gången

Enligt en företrädare för det franska förlaget som står bakom matguiden är det första gången som så billig mat föräras med stjärnor.

Chan Hon Meng, ägare till Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle säger till uk.reuters att han är hedrad över erkännandet. Han hoppas även att hans framgång ska inspirera yngre människor att också ge sig in i gatuköksbranschen.

– Jag är väldigt exalterad, vem visste att detta var möjligt. Jag hoppas att nästa generation inspireras att själva börja, säger han till uk.reuters.

24 timmar i San Sebastián – strandhäng och gourmetmat