Annons
Annons
Surin beach har rensats upp och ett trettiotal klubbar har rivits ner på order av regeringen. Foto: Istock.

Surin beach har rensats upp och ett trettiotal klubbar har rivits ner på order av regeringen. Foto: Istock.

Nyhet

Nu rivs de populära strandbarerna i Phuket

Ett 30-tal strandklubbar belägna på Surin beach är snart ett minne blott. I mitten av april inleddes nämligen rivningen av byggnaderna på området för att lämna plats åt ett museum tillägnat den thailändska kungen Bhumibol Adulyadej.

Text: Johanna Jackson • 2016-05-04 Uppdaterad 2021-06-23

Den 16:e april inleddes rivningen av flera populära strandklubbar på Surin beach, Phuket. Rivningen inträffade efter en lång period av konflikter mellan den thailändska regeringen och barägarna.

En av barerna som revs var den svenskägda och kändistäta baren Catch Beach Club som har besökts av bland andra Leonardo DiCaprio, Kate Moss, Jay-Z och Beyoncé. Andra populära etablissemang som har jämnats vid marken är Diamond Beach Club, Bimi, Zazada och Bongo Rum Bar. 

Nu rivs de populära strandbarerna i Phuket
Populära Catch beach Club i januari förra året. Foto: Istock.

Anledningen som anges till varför barerna – som man menar är illegala – rivs är att “restaurera områdets naturliga skönhet”, rapporterar The Phuket News, men inom ett år ska ett fotogalleri och museum som är tänkt att hedra den kungliga familjen ockupera delar av området.

Dispyten om vem som äger marken där många av de populära klubbarna var belägna, började 2004 i efterdyningarna av tsunamin. Efter katastrofen skänktes flera landplättar till överlevare. Men under åren har marken sedan hyrts ut och sålts vidare och därför har konflikter om vilka som är dess rättmätiga ägare uppstått, skriver The Telegraph.

Surin beach är inte heller den enda stranden där barer kommer att rivas. Enligt Phukets viceguvenör Chokdee Amornwat ska liknande arbete börja på Ley pang och Layan den 27 april.

Alla barer på Surin kommer dock inte att jämnas med marken. Enligt The Phuket News anses Xana, Bliss och Nikki Beach Club vara lagliga och får därför vara kvar.  

Gilla Vagabond på Facebook för fler nyheter om resor och resmål i ditt flöde!

Bästa stränderna i Thailand: 10 favoriter

Khao Lak: Tillbaka till paradiset

10 barer med det lilla extra i London

Här är den märkliga anledningen till varför många hotell saknar rum 420


Text: Johanna Jackson • 2016-05-04
NyhetThailandPhuket

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top