Annons
Annons
Annons
Tågluffen har blivit allt mer populär som semesteralternativ. Foto: GettyImages

Tågluffen har blivit allt mer populär som semesteralternativ. Foto: GettyImages

Estland

Nytt land och tågluffarpass – fem nyheter från Interrail

Inför årets tågsemester kommer Interrail med fem nyheter. Bland annat introduceras ett nytt pass och Estland har blivit det senaste landet att ansluta sig till det europeiska tågsystemet.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-04 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

Sugen på att dra iväg på en tågluff? Inför årets tågresor med Interrail presenterades fem nyheter för 2020.

Tåga i Estland

1. Från och med 1 januari är 32 europeiska länder med i Interrail, det nyaste tillskottet är Estland. Det estniska tågbolaget Elron kommer inte kräva några reservationer och man kan ta sig till diverse städer som historiska Narva, vackra Viljandi och universitetsstaden Tartu.

Annons

Resenärer med Intarrailpass får även rabatt på diverse färjor på Östersjön som Tallink och Viking Line.

Interrail har ännu inte fått med det mellersta landet i Baltikum – Lettland, vilket göra att det för närvarande inte går att resa med Interrail genom alla tre länder. Men arbetet att få med Lettland fortsätter under året.

Frankrike ’? Italien

2. Förutom estniska Elron sluter sig även tågbolaget Thello till Interrail. Thello åker dagtåg mellan franska och italienska städer som bland annat Marseille och Milano samt nattåg mellan Paris och Venedig.

Nytt tågluffarpass

3. Det gamla 3-dagarspasset byts ut för ett nytt 4-dagarspass som kostar 185 euro i andraklass för ungdomar (motsvarande ca 1900 svenska kronor), 246 euro för vuxna (motsvarande ca 2500 svenska kronor) och 221 euro (ca 2300 kronor) för personer över 60 år.

Nya regler för nattfärjor

4. Regeln för nattåg kommer hädanefter även gälla för grekiska Atticas nattfärjor. Det vill säga att man skriver i avgångsdatumet i kalendern istället för att innan välja mellan avresedatumet eller ankomstdatumet.

Billigare ungdomspass

5. Ungdomspassen för Interrail blir 2 procent billigare. Istället för att betala 23 procent mindre än ordinariepriset blir priset 25 procent billigare.

Idag lanseras en ny onlinetjänst där du kan boka tåg i hela Europa

Fler nattåg Malmö–Berlin

Ökenexpressen: tåget till kameler, slott och sanddyner


Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-04
EstlandNyhetTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen