Annons
Annons
Annons

940972.jpg

Finland

Världens 5 sämsta matländer

Vi har letat reda på planetens kulinariska skamfläckar. Osmaklig måltid!

Text: Fredrik Brändström • 2010-01-12 Uppdaterad 2010-01-12
Annons

1. Storbritannien

Med tanke på alla utbyten med exotiska länder som Storbritannien har haft under sin tid som kolonialmakt är det fascinerande att deras mat har kunnat förbli en sådan styggelse. Britterna borde tacka gudarna för de asiatiska invandrare som bidragit med ätbara alternativ till njurpaj och flottig fish and chips.

2. Finland

Det finska köket är frukten av århundraden av nödtorft och vinterkrig. Med paradrätter som kalakukko (tänk calzone med fyllning av löja och fläsk) är man nästan beredd att försvara Frankrikes förre president Jacques Chirac som utan omsvep utnämnde finsk mat till “sämst i världen”.

3. Irland

När miljontals irländare tog sig över Atlanten för att hitta ett nytt hem i USA var det inte på grund av fattigdom, som man kanske skulle kunna tro. I själva verket var det den vedervärdiga maten som drev dem på flykt. Håll er till det flytande brödet, irländarna vet i alla fall hur man tillverkar en god stout.

Annons

4. Kuba

Liksom många andra länder i Centralamerika och Karibien så är kryddningen i kubansk mat obefintlig. Visst kan man hitta bra mat på Kuba, men överlag är det en smaklös diet bestående av ris, bönor och torr kyckling man får ställa in sig på.

5. Mongoliet

Vegetarianer keep out! Ratar du det kokta fårköttet har du att välja mellan kokt jak eller kokt get. Mongoliskt krubb funkar utmärkt som bränsle när man ska maratonrida tre dagar över stäppen, men som kulinarisk upplevelse? So, so.


Text: Fredrik Brändström • 2010-01-12
FinlandIrlandKubaMongolietStorbritannienMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top