Annons
Annons
Foto: Airbnb

Foto: Airbnb

Frankrike

Ta chansen att övernatta på Louvren i Paris

I år fyller den ikoniska glaspyramiden utanför museet Louvren i Paris 30 år. För att fira detta har Airbnb i samarbete med Louvren skapat en tävling som låter två personer spendera en natt på detta magiska museum.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-03 Uppdaterad 2021-06-23

Har du drömt om att få tillbringa en natt på museum? Nu kan drömmen bli sann. Den 30 april får en vinnare med gäst sova i en egen minipyramid, placerad i Louvrens stora glaspyramid i Paris. 

Den vinnande duon kommer att få uppleva en minst sagt spännande afton. Kvällen inleds med en skräddarsydd tur ledd av en konsthistoriker. Kända personer som Beyoncé, Jay-Z och Barack Obama har fått gå liknande turer förut. 

Som om det inte vore nog får vinnarduon bland annat skåla med Mona Lisa, njuta av en extravagant festmåltid och lyssna på en akustisk konsert inne i Napoleon III:s kammare innan det blir dags att återgå till den lilla pyramiden. 

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna unika övernattningsupplevelse för två personer på muséet i ett platsbyggt, pyramidformat sovrum. Vi vet att många människor skulle älska att nattetid få chansen att ensamma vandra runt genom Louvren och vi vill att detta ska bli en magisk och oförglömlig upplevelse. I och med partnerskapet med Airbnb hoppas vi kunna uppmuntra fler människor att upptäcka hur tillgänglig och inspirerande konst kan vara”, säger Anne-Laure Béatrix, Deputy Managing Director på Musée du Louvre, i ett uttalande. 

Vill du delta i tävlingen? Klicka här. Tävlingen pågår fram till den 12 april.

5 vackra öar att besöka i Frankrike

14 av de vackraste platserna i Frankrike

13 roliga saker att göra i Paris – som inte kostar dig en krona


Text: Linnéa Axelsson • 2019-04-03
FrankrikeNyhetParis

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen