Annons
Annons
Här kan du bo och jobba i sex månader och andas frisk luft utan wifi. Foto: GettyImages

Här kan du bo och jobba i sex månader och andas frisk luft utan wifi. Foto: GettyImages

Irland

Vaktmästare sökes till öde ö – den ultimata digitala detoxen

Trött på stressen, sociala medier och betongen? Nu kan du få den ultimata digitala detoxen under sex månader på ön Great Blasket, Irland. Du, en vän eller partner, vidderna, djuren samt en och annan turist som besöker den obebodda och ödsliga ön.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-20 Uppdaterad 2021-06-23

Vill du lägga undan mobilen för ett tag, insupa frisk luft och vara med om ett äventyr? Då finns ett jobb just för dig och en till, som en slags vaktmästare/barista på den öde ön Great Blasket på Irland.

Great Blasket tillhör ögruppen Blasket öarna, i grevskapet Kerry, och är Europas allra västligaste. De sista invånarna evakuerades 1953 efter att befolkningen minskad drastiskt och myndigheterna oroades över invånarnas säkerhet. Idag är ön i stort sett obebodd, bortsett från en och annan återvändande lokalbo från fastlandet och turister under sommarmånaderna.

Nu söker man efter två personer, helst ett par eller vänner, som kan sköta kaféet och bo på ön från 1 april till 1 oktober 2020 – boende och mat ingår!

Vaktmästare sökes till öde ö – den ultimata digitala detoxen
Öde ö med levande ljus, ingen wifi men massor av natur och djur. Lockar det? Foto: GettyImages
Vaktmästare sökes till öde ö – den ultimata digitala detoxen
Sälarna håller dig sällskap. Foto: GettyImages

– Det är mycket basalt utan uppkoppling eller elnät, en slags ”glamping” upplevelse, sa ägaren Alice Hayes till RTÉ Radio 1:s Morning Ireland.

Hon fortsätter:

– Det finns ingen elektricitet, ingen Wi-Fi, inga varma duschar. Det är levande ljus, eldar djurliv, stjärnor och natur. Det är vackert!

Vaktmästare sökes till öde ö – den ultimata digitala detoxen
Åsnorna på Great Blasket. Foto: GettyImages

Öns nya ”vaktmästare” kommer att ta hand om tre stenhus och göra dem redo för nyanlända gäster. De ska även hantera kaféet; öppna det på morgonen och servera te och kaffe till gästerna och besökare som kommer över dagen. Kaffe görs på en gasspis ansluten till gasbehållare på baksidan av butiken. 

De som söker förväntas besitta god social kompetens och vara i god kondition. De måste också vara anpassningsbara och lösningsorienterade då ingen dag är den andra lik.

Helt bortkopplad från omvärlden måste man dock inte vara. Det finns en laddningsmöjlighet, en laddnngsport som drivs av ett vindkraftverk. Det genererar tillräckligt med energi för att ladda en enhet.

Sedan jobbannonsen lades ut har över 500 ansökningar tagits emot. Personerna som ansökt kommer från hela världen. Är du intresserad och vill ansöka eller har frågor om jobbet kan man skriva till info@greatblasketisland.net.

Därför väljer svenskarna att resa ensamma

48 timmar på Isle of Skye – får, skotsk tapas och rökig whisky

Sagolika Färöarna – den nya drömdestinationen


Text: Helle Kikerpuu • 2020-01-20
IrlandNyhetDjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen