Annons
Annons
Gucci öppnar restaurang i modemeckat Florens. Foto: Gucci.

Gucci öppnar restaurang i modemeckat Florens. Foto: Gucci.

Italien

Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn

Gucci har byggt om sitt museum i den italienska staden Florens. I dagarna öppnade det nya komplexet Gucci Garden upp för gäster på nytt. Här kan gäster shoppa, äta och ta del av lyxklädmärkets långa och glamourösa historia.

Text: Johanna Jackson • 2018-01-15 Uppdaterad 2021-06-23

Komplexet ligger bredvid Florens stadshus på torget Piazza della Signoria och rymmer utställningar, en boutique-shop med exklusiva varor som inte går att få tag på någon annanstans och en fine dining-restaurang med namnet Gucci Osteria som spås bli en av Florence mest hypade restauranger. Det skriver Business Insider.

Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn
Foto: Gucci

Bakom menyn, som har flera influenser från street food, står den hyllade kocken Massimo Bottura, som är känd bland annat från Netflix-serien Chef’s Table. Förutom Gucci Osteria står Bottura även bakom den trestjärnigt Michelinbelönade restaurangen Osteria Francescana i den italienska staden Modena.

Gucci öppnar restaurang – med varmkorv på menyn
Foto: Gucci

Till skillnad från prislapparna på varumärkets kläder är prisnivån på menyn mer rimlig. För en tortellini med parmesansås går man back 20 euro (cirka 196 kronor) och beställer man in en burgare eller korv med bröd får man punga ut med 15 euro, som motsvarar ungefär 150 kronor.™?

Florens hemligheter: 12 undanskymda godbitar

Toscana – en italiensk semesterklassiker

Dagens bild: Termalbadet i Toscana


Text: Johanna Jackson • 2018-01-15
ItalienNyhetFlorensMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen