Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Italien

Italiens bästa modeupplevelser

Per Nilsson är chefredaktör för modemagasinet King och har skrivit flera böcker om stil för män. Här ger han sina bästa tips till mode­landet framför andra: Italien.

Text: Redaktionen • 2012-10-11 Uppdaterad 2021-06-23

1 Brian & Barry
Stilrent i Milano

Två stora våningsplan med den bästa kombinationen av klassiska italienska och engelska herrkläder och accessoarer man kan tänka sig. Butiken på Via Durini 28 i Milano är den absolut bästa – 1 500 kvadratmeter stor. Här finns kläder för både herr och dam, dressat och casual. Piazza San Babila och flera andra modebutiker ligger i närheten.
brianebarry.it

2 Boggi
Prisvärd kedjebutik

Boggi är ett smart sätt att se stilig ut på italienskt vis. Kedjan växer så det knakar och finns väl representerad på landets flygplatser – två faktorer som borde borga för tristhet men Boggi lyckas ändå med konststycket att kännas spännande och riktigt prisvärt. Fokus på dressat och allt det där som passar mer eller mindre bra inom begreppet för att vara preppy.
boggi.it

Italiens bästa modeupplevelser
Klassiskt från Boggi blir inte trist.

3 Pitti Uomo
Mingla i Florens

Herrmodemässornas herrmodemässa äger rum två gånger om året i toskanska Florens. Innanför murarna till det kokande 1500-talsfortet Fortezza da Basso möts inköpare, journalister, säljare och marknadsförare för att se, synas och kanske
till och med arbeta en aning mellan ciggen, snacket och alla espresso. Estetisk underhållning när den är som mest välpressad. Mygla dig in till en cirkus med latinska alfahannar på tå i manegen.
pittimmagine.com

Italiens bästa modeupplevelser
Pitti Uomo – mässornas mässa för män som gillar stil.

4 10 Corso Como
Konst, mode och design

Butiken som fått sitt namn efter sin gatuadress i Milano är sedan år tillbaks en vallfärdsplats för modeoffer med desperata cravings efter det allra senaste och mest svåråtkomliga. Externa märken men även en hel del egenproducerade produkter med loggan som visar att man varit där och haft råd (eller åtminstone tagit ett lån och sen skickat en beställning med någon budbärare till vän).
10corsocomo.com

Italiens bästa modeupplevelser
10 Corso Como – en institution för den trendmedvetne som har knoppat av sig till både Tokyo och Seoul.

5 Al Bazar
Tidlös klassiker

På via A Scarpa nummer 9 i Milano huserar den italiens­ka stil­ikonen Lino Ieluzzi sedan cirka 30 år i sin mytomspunna butik med ständigt stilsäkert utbud. Han designar själv en hel del och i butiken finns både egen design och andra märken. Ett omsorgsfullt urval på liten yta. Inte så långt från metro­stationen Conciliazone.
albazarmilano.it

Italiens bästa modeupplevelser
Skräddarsytt på Al Bazar.


Text: Redaktionen • 2012-10-11
ItalienRestipsFlorensMilano

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen