Foto: Istock.
Italiens bästa konditorier
Måsteläsning för alla som har en förkärlek till italienska bakelser.
Gambero Rosso, som går att beskriva som Italiens motsvarighet till Michelinguiden, har tagit fram sin årliga guide till alla som är ute efter ”la dolce vita” bland sötsaker.
I toppkategorin ”Tre Torte” rankas de bagerier och konditorier som tilldelas 90 poäng eller mer. Poäng ges inte bara för kvaliteten på bakverken utan även för servicen och stämningen. I år gick utmärkelsen till totalt 18 stycken adresser runt om i landet.
I toppen av grädhyllan med 95 poäng placeras konditoriet Pasticceria Veneto i Brescia i norra Italien. Konditoriet öppnades 1971 av Iginio Massari och några av specialiteterna inkluderar cornetti (en variant av croissant), biscotti och en uppsjö av olika chokladkreationer.
Här är hela listan: Italiens bästa konditorier
Namn – stad
95 poäng
Pasticceria Veneto – Brescia
93 poäng
Dalmasso – Avigliana
Maison Manilia – Montesano sulla Marcellana
92 poäng
Besuschio – Abbiategrasso
Gino Fabbri Pasticcere – Bologna
91 poäng
Acherer – Brunico/Bruneck
Biasetto – Padua
Nuovo Mondo – Prato
Pasquale Marigliano – Ottaviano
90 poäng
Bompiani – Rom
Caffè Sicilia?– Noto
Cortinovis – Ranica
Cristalli di Zucchero – Rom
Dolce Reale – Montichiari
Ernst K Knam – Milano
Pasticceria Agricola Cilentana Pietro Macellaro – Piaggine
Rinaldini – Rimini
Sal De Riso Costa d’Amalfi – Minori
24 timmar i Milano
24 timmar i Rom – ett dygn bortom stadens turiststråk
23 galet pittoreska städer i Italien
Sardinien: 24 tips som du inte vill missa innan du reser hit
Quiz: Hur mycket kan du om Italien?
Text: Johanna Jackson • 2016-11-18
Italien • Listor • Mat och dryck • Milano • Rom • Sicilien