Gambero Rosso, som går att beskriva som Italiens motsvarighet till Michelinguiden, har tagit fram sin årliga guide till alla som är ute efter ”la dolce vita” bland sötsaker.
I toppkategorin ”Tre Torte” rankas de bagerier och konditorier som tilldelas 90 poäng eller mer. Poäng ges inte bara för kvaliteten på bakverken utan även för servicen och stämningen. I år gick utmärkelsen till totalt 18 stycken adresser runt om i landet.
I toppen av grädhyllan med 95 poäng placeras konditoriet Pasticceria Veneto i Brescia i norra Italien. Konditoriet öppnades 1971 av Iginio Massari och några av specialiteterna inkluderar cornetti (en variant av croissant), biscotti och en uppsjö av olika chokladkreationer.
Här är hela listan: Italiens bästa konditorier
Namn – stad
95 poäng
Pasticceria Veneto – Brescia
93 poäng
Dalmasso – Avigliana
Maison Manilia – Montesano sulla Marcellana
92 poäng
Besuschio – Abbiategrasso
Gino Fabbri Pasticcere – Bologna

91 poäng
Acherer – Brunico/Bruneck
Biasetto – Padua
Nuovo Mondo – Prato
Pasquale Marigliano – Ottaviano
90 poäng
Bompiani – Rom
Caffè Sicilia?– Noto
Cortinovis – Ranica
Cristalli di Zucchero – Rom
Dolce Reale – Montichiari
Ernst K Knam – Milano
Pasticceria Agricola Cilentana Pietro Macellaro – Piaggine
Rinaldini – Rimini
Sal De Riso Costa d’Amalfi – Minori









