Annons
Annons
Klaipeda och en sanddyn vid Kuriska näset, en lång sandremsa som delas mellan Litauen och Kaliningrad. Foto: Isotck.

Klaipeda och en sanddyn vid Kuriska näset, en lång sandremsa som delas mellan Litauen och Kaliningrad. Foto: Isotck.

Litauen

Nu är det enklare för svenskar att ta båten till Litauen

Med start den 9 juni öppnar nämligen TT-Line upp sin nya linje som förbinder Trelleborg med den litauiska hamnstaden Klaipeda.

Text: Johanna Jackson • 2018-06-05 Uppdaterad 2021-06-23

– Med den nya TT-Line-destinationen, Klaipeda, utökar vi vår trafik österut för att erbjuda våra kunder en anslutning till de baltiska staterna, vilka också är populära semestermål. Samtidigt erbjuder vi kunder i de baltiska staterna en direkt väg till Skandinavien, säger TT-Lines fraktchef Eva Jönsson i ett pressmeddelande. 

Klaipeda är Litauens tredje största stad och fungerar som en viktig port mot väst och transportnav. Förutom en rik historia lockar flera närbelägna semesterorter med lång kustremsa som Nida i söder och Palanga i norr. 

Färjelinjen kommer trafikeras en gång i veckan. Avgång från Trelleborg sker på lördagar klockan 06.00 och sedan når fartyget Klaipeda klockan 23.30 samma dag. Returen från Klaipeda avgår söndagar klockan 01.30 och anländer till Trelleborg klockan 17.30 samma dag. 

Sedan tidigare går det även att åka till Klapeida från Karlshamn. Därifrån kan man sedan fortsätta vidare med buss till Vilnius, en resa som tar cirka 4 timmar. 

48 timmar i Vilnius – hantverksöl, illusioner och gatukonst

Indiska Kerala – 100 nyanser av grönt


Text: Johanna Jackson • 2018-06-05
LitauenNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen