Här och var i Mdina hittar man en brittisk telefonkiosk som påminner om öns brittiska arv. Foto: Marcello Rongione

Här och var i Mdina hittar man en brittisk telefonkiosk som påminner om öns brittiska arv. Foto: Marcello Rongione

Malta

Bloggstart: Alexandra lämnade kalla Sverige för ett nytt liv på Malta

Alexandra Eriksson hade inte ens besökt den bildsköna Medelhavsön när hon och hennes pojkvän packade väskorna och begav sig för att påbörja ett nytt liv på Malta. På vagabond.se kommer hon att blogga om livet på varmare breddgrader.

Text: • 2017-01-20 Uppdaterad 2021-08-13

– Vi är lite för frusna helt enkelt, säger 23-åriga Alexandra när hon förklarar varför hon och hennes pojkvän flyttade till den lilla ön Malta i september förra året.

Det var en novemberkväll för tre år sedan som Alexandra från Värmland träffade sin blivande pojkvän i Stockholm. Efter några månader tillsammans flyttade hon från lilla Lysvik till storstaden, men det var något som fattades.

 

Bloggstart: Alexandra lämnade kalla Sverige för ett nytt liv på Malta
Spinola Bay. Här finns en mängd mysiga restauranger och framförallt ett veganskt lunchställe som vi tycker mycket om. Foto: Marcello Rongione

– Både jag och min pojkvän har alltid drömt om att bosätta oss i ett annat land eftersom vi inte riktigt trivs i Sveriges kalla klimat.

Det var då hon snubblade över Malta, ett land som hon knappt lagt mÙ�rke till tidigare, och efter lite efterforskning kom paret fram till att ön var som hittat för dem. Varmt klimat, ett vackert landskap, kristallklart vatten – och såklart det italienska köket, vilket passade perfekt eftersom hennes pojkvän Marcello har italienska rötter. Den enda nackdelen: Alexandra hade aldrig varit där innan.

Bloggstart: Alexandra lämnade kalla Sverige för ett nytt liv på Malta
Crystal Lagoon. En lagun på ön Comino som verkligen lever upp till sitt namn med kristallklart vatten. Foto: Alexandra Eriksson

– Min pojkvän hade dock besökt ön innan och han talade väldigt gott om den, så jag fick helt enkelt lita på honom. Och jag blev knappast besviken när vi väl kom hit, man känner sig som hemma direkt.

Hon säger att om man vill prova på att bosätta sig utomlands en kort tid är Malta det perfekta landet att börja med eftersom det är ett väldigt vänligt och öppet land.

Bloggstart: Alexandra lämnade kalla Sverige för ett nytt liv på Malta
Promenad i Mdinas trånga sandfärgade gator. Foto: Marcello Rongione

Att lämna sin familj, vänner och tryggheten i Sverige var svårt, men Alexandra resonerade att man måste våga chansa i livet och inte ta allt så seriöst.

 – Funkar det inte kan man ju bara åka hem, eller hur? Säger Alexandra. Hittills har jag inte ångrat det en sekund.

På Vagabond kommer Alexandra att blogga om sin spännande vardag, utflykter på ön och intressant fakta om platserna hon besöker.   

Bloggstart: Alexandra lämnade kalla Sverige för ett nytt liv på Malta
Popeye Village. Den plats där filmen ”Popeye” (1980) spelades in. Foto: Alexandra Eriksson

Alexandras 3 bästa tips på Malta:

1. Palazzo Presca

På denna italienska restaurang som ligger lite i skymundan ifrån Vallettas huvudgata, hittar du de bästa skaldjuren och andra goda italienska klassiker. Fantastisk service, rimliga priser och vacker inredning är vad du har att vänta. Definitivt värt ett besök.

2. The Point

Om du är shoppingsugen kan du ta en titt i Sliemas vackra shoppingcenter, The Point. Här finns en mängd olika butiker som passar de flesta smaker så som Gant, Mango, Nike, River Island, Bershka, Pull and Bear och massa andra.

3. Cinnabon

På bageriet som ligger på Triq Sir Patrick Stuart i Gzira hittar man gudomliga, nybakade (och enorma) kanelbullar i riktig amerikansk stil toppade med glasyr. Så tycker man att kanelbullar är ren magi, som jag gör, är Cinnabon verkligen stället man ska gå till när man vill unna sig lite extra! 

Kika in på Alexandras blogg Malta Moments här.  Missa inte heller att gilla Vagabond på Facebook!

 

 

 

 

Malta: Stadsliv och stränder i Valletta

De är vinterns billigaste – och dyraste – semesterländer

Ty, 29, reste från Sydney till London utan att flyga – efter vadslagning på fyllan


Text: • 2017-01-20
MaltaIntervju
Scroll to Top