Annons
Annons
Vill du campa intill en park med utrotningshotade djur eller tillbringa natten på landsbygden i en genomskinlig plastbubbla med utsikt över hela stjärnhimlen? Foto: Getty Images/Shutterstock

Vill du campa intill en park med utrotningshotade djur eller tillbringa natten på landsbygden i en genomskinlig plastbubbla med utsikt över hela stjärnhimlen? Foto: Getty Images/Shutterstock

Finland

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen

Intresset för naturupplevelser och friluftsliv är eftertraktat av svenskarna under semestern. Hotell- och resesöksajten momondo.se tipsar om sju unika hotell som lämpar sig bra för såväl naturälskaren som den som bara vill få en hotellupplevelse utöver det vanliga.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-14 Uppdaterad 2021-06-23

Att tillbringa semestern på ett hotell som ligger nära naturen har blivit alltmer eftertraktat bland svenskarna på sistone. Närhet till naturen passar bra för den som vill koppla av och känna lugnet men också för den mer äventyrslystna resenären. Nedan tipsar momondo.se om sju unika hotellupplevelser. Du kan exempelvis övernatta i lyxtält bland vilda djur, i en glasruta med utsikt över hela stjärnhimlen eller bland bergstopparna i hjärtat av Alperna. 

1. Finland – Kakslauttanen Arctic Resort

I Finland kan du uppleva sagolika norrsken i glas-igloos på hotellet Kakslauttanen Arctic Resorts. Kakslauttanen Arctic Resorts ligger i finska Lappland, 250 kilometer norr om polcirkeln. Glas-igloon som du bor i ger en oslagbara panoramavy över himlen. Trots en utomhustemperatur som kan ligga runt minus 40 grader bjuder dessa igloos på en varm och behaglig miljö, med plats för två personer. För den aktivitetssugna har resorten ett flertal aktiviteter som exempelvis hundsläde, isfiske och snöskotersafari.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Shutterstock

2. England – Port Lympne Wild Animal Park

En vistelse på Port Lympne Wild Animal Park i Kent ger en minnesvärd upplevelse med djur och natur. Visst är detta hotell långt ifrån den naturliga savannen men det är inte sämre för det. Här kan du bo alldeles intill parken för utrotningshotade djur. Inte långt ifrån giraffer och apor kan man lyxcampa i välutrustade tält med bekväma sängar och elektricitet. För den mer vågade kan lejonstugan bokas. Där sover man precis intill lejonen som tassar på andra sidan sovrumsfönstret.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Port Lympne/Getty Images

3. Island – ION Adventure Hotel

Orörd natur, stjärnklar himmel och spännande utflykter – en vistelse på Islands Ion Adventure Hotel är något du sent ska glömma. Enbart en timmes biltur från Reykjavik och alldeles intill nationalparken Thingvellir finner man detta hotell. Ion Adventure Hotel är inte enbart vackert beläget med en atmosfär av ro utan det finns även vandringsleder, vattenfall och naturliga varma källor i närheten. Efter en fullspäckad dag med utflykter är hotellet en perfekt oas för avslappning som erbjuder en utsikt över Islands norrsken.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Getty Images

4. Schweiz – Whitepod hotel

På en av bergstopparna i hjärtat av schweiziska alperna, enbart en timme bort från Geneve flygplats, finns det unika hotellet Whitepod hotel. I en koloni av stugor i igloo-liknande design erbjuder Whitepod hotel en hotellupplevelse utöver det vanliga. Med en utsikt över alpomgivningen och dalgången som finns nedanför bergstoppen ger detta hotell en harmoni och sällsynt närhet till Alpernas natur. För att göra vistelsen komplett finns restaurangen Les Cerniers för finsmakaren och även en spaavdelning alldeles intill hotellet.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Whitepod hotel/Getty Images

5. Frankrike – Attrap’Reves

Södra Frankrike har en mycket varierande natur. Här finns korallblått vatten, bergstoppar och pittoreska byar. Inte långt ifrån staden Marseille ligger hotellet Attrap’Reves, som ungefär betyder ”fånga drömmar”. Här kan man uppleva en hotellvistelse på landsbygden i genomskinliga plastbubblor, som allla har en fantastisk utsikt över stjärnhimlen. För att upptäcka mer av vintergatan ingår teleskop och stjärnkarta i hotellvistelsen. 

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Shutterstock

6. Norge – Juvet Landscape Hotel

Norge har, som de flesta känner till, en fantastisk natur. På landskapshotellet Juvet blir detta särskilt tydligt. Omgivet av skog, berg och vattendrag är Juvet det första landskapshotellet i Europa. Hotellet ligger på kusten i nordvästra Norge intill staden Ålesund och erbjuder nio olika hytter som genom glasväggar får en att känna sig ett med naturen. Arkitektkontoret Jensen & Skodvin står bakom den helt unika arkitekturen och menar att landskapshotellets vision är att möjliggöra en närhet och harmoni med naturen utan att störa dess naturliga habitat.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Juvet Landscape Hotel/Getty Images

7. Sverige – Treehotel

Även på svensk mark finns hotell som kan ge en otrolig naturupplevelse. På Treehotel utanför Boden i Norrbotten bor man i lyxiga trädkojor, cirka fem meter över marken. Varje rum har en unik prägel – gemensamt är att de är högt bland tallarna och omgivna av orörd norrländsk natur. Treehotel passar de som vill komma ut i stillhet och få en avslappnad paus i vardagen. För den mer rastlösa finns ett flertal friluftsaktiviteter såsom heldagsvandring, havskajakpaddling och älgsafari.

7 hotellupplevelser som gör dig ett med naturen
Foto: Shutterstock

10 coola ställen i Perth

Perth: Staden vid världens ände

Nytt hotellkoncept – designat för att hänga på en klippa


Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-14
FinlandFrankrikeIslandNorgeNyhetSchweizSverigeDjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen