Annons
Annons
Sommar i Lofoten. Foto: Istock

Sommar i Lofoten. Foto: Istock

Norge

I sommar går det att flygluffa i Norge

Upptäck magnifika fjordar, gå på tur i midnattssol ovanför polcirkeln eller åk på valsafari. Det norska flygbolaget Widerøes erbjuder en biljett som låter resenärer flygluffa från norr till söder med obegränsade resor under två veckor.

Text: Johanna Jackson • 2018-05-11 Uppdaterad 2021-06-22

Med ”Norge Rundt-billetten” kan resenärer nå 42 destinationer runt om i landet. Biljetten räcker för två veckor och är tillgänglig mellan den 1 juli och 31 augusti. 

Flygbolaget har även listat inspiration till vad man kan uppleva och vilka flygplatser som ligger närmast. Vill man till exempel surfa tipsar de om Stavanger, där man också kan åka vidare för att se den spektakulära fjällplatån Preikestolen.

Är man ute efter skärgård tipsar de om Trondheim och om man vill se Geirangerfjorden och Trollstigen är Ålesund det bästa alternativet. Vill man istället uppleva Norges vackra fjällvärld till fots tipsar de bland annat om Tromsø och de orörda Lyngsalpene. 

I sommar går det att flygluffa i Norge
Foto: Istock

Flygbolaget har delat in Norge i tre olika zoner och vill man flyga över hela landet kostar biljetten cirka 5 000 svenska kronor för en vuxen. Man kan även välja att flyga i bara en eller två zoner. 

Mer info på: wideroe.no

12 sagolika bilder från Norge som kommer få dig att tappa andan

Redaktionens favoriter: Okända platsen ger dig Berlins bästa utsikt

Norge: Fjordsafari med Hurtigruten


Text: Johanna Jackson • 2018-05-11
NorgeFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen