Foto: Istock.

Foto: Istock.

Spanien

Den magiskt vackra stranden i Spanien där Game of Thrones ska spelas in

GOT-fans har redan kunnat glimta Spanien i säsong 6 av den populära tv-serien. Nu har det avslöjats att ytterligare en plats i landet kommer att användas för att spela in det episka dramat på.

Text: Johanna Jackson • 2016-09-09

I säsong sex fick vi bland annat se Castillo de Zafra i Guadalajara i återblickar av karaktären Ned Starks ungdom och flera platser i Girona, som det arabiska badhuset och katedralen användes som kulisser för serien.

Även i den kommande säsongen förväntas vi kunna få se ett flertal spanska platser dyka upp i tv-rutan. Några platser som sedan tidigare är bekräftade är den surrealistiska nationalparken Los Barruecos i Extramadura som är täckt med stenbumlingar och den dramatiska ön Gaztelugatxe i Baskien. 

Att producenterna till serien har en fäbless för dramatiska miljöer blir extra tydligt när man ser den senaste platsen som kommer att figurera i den kommande säsongen.

Den magiskt vackra stranden i Spanien där Game of Thrones ska spelas in
Kusten utanför Barrika. Foto: Istock.

Nakenstranden Muriola ligger 10 minuter utanför Barrika, en stad och kommun med drygt 1 000 invånare strax ovanför Bilbao.

Enligt resetidningen Travel + Leisure ligger den i en liten vik som skyddas av höga klippor och beskrivs som en “idealisk plats för den som är ute efter en lugn atmosfär.”

Det är inte bekräftat men enligt sajten Stuff.co.nz kan stranden komma att användas för scenen då “drakarnas moder” Daenarys angör sin stora flotta och stiger i land i Westeros. 

Den magiskt vackra stranden i Spanien där Game of Thrones ska spelas in
Foto: Istock.

Baskien är en autonom region i norra Spanien som bjuder på bergiga landskap och vackra kuststräckor. Två städer att besöka i regionen är Bilbao med Guggenheimmuseet och mat- och surfingsmeckat San Sebastian.

Om regionen följer i fotstegen av andra platser som har gÙ?stats av Game of Thrones kan den komma att se en turistboom av folk som vill uppleva en liten del av det fiktiva dramat i verkligheten. 

24 timmar i San Sebastián – strandhäng och gourmetmat

Game of Thrones: 5 vackra platser från filminspelningarna du kan besöka

9 platser från kända filminspelningar du kan besöka på riktigt


Text: Johanna Jackson • 2016-09-09
Spanien

Scroll to Top