Annons
Annons
Mallorca har 500 kilometer kustremsa och över 300 stränder. Foto: Gettyimages.

Mallorca har 500 kilometer kustremsa och över 300 stränder. Foto: Gettyimages.

Spanien

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter

Med mer än 300 stränder har Mallorca blivit något av en ikon för sol- och badsemester. Här finns en strand för alla smaker! Vi har samlat några av de bästa.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-09-15

Cala Mondragó

Barnvänligt bad

Naturreservatet Parc natural de Mondragó består av flera små vikar med badstränder. Cala Mondragó är en av stränderna som bjuder på finkornig sand och genomskinligt hav – något som särskilt lockar barnfamiljer. Det kan däremot bli trångt mellan handdukarna, så tipser är att komma hit vår eller höst för att även orka upptäcka fler badvikar i området.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Ta ett dopp i naturreservatet Parc natural de Mondragó. Foto: Gettyimages.

Es Trenc 

Två kilometer naturstrand

Den har omnämnts som en av Europas bästa, stranden Es Trenc inuti naturreservatet Salobrar de Campos. Här solar du på finkornig sand och badar i klarturkost vatten. Stranden ligger omhuldad av naturreservatet vilket gör att det varken finns störande vattenskotrar eller barer på stranden. Den som gillar fåglar kommer inte få det tråkigt i badet – området är hem åt runt 171 olika fågelarter. Blir du sugen på en bit mat finns flera restauranger i de närliggande byarna.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Es Trenc – två kilometer vit sandstrand. Foto: Gettyimages.

Cala Boquer

Okänd pärla som nås till fots

En ganska obesökt strand är Cala Bóquer på norra delen av ön. Stranden ligger vackert omgiven av klippor i nationalparken Serra de Tramuntana. För att komma hit krävs en vandring på 40 minuter till fots från Port de Pollença. Stranden ligger i närheten av den spektakulära fyren Cap Formentor som är Mallorcas nordligaste punkt och värd ett besök. Missa inte heller att utforska själva Port de Pollença – en charmig fiskeby med småbåtshamn och restauranger.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Bada i närheten av fyren Cap de Formentor – Mallorcas nordligaste punkt. Foto: Gettyimages.

Playa Caló de Sant Antoni

Kvällsdopp i solnedgången

Från Palma kan du cykla eller promenera drygt tio kilometer längs med Palmabukten ut till S’Arenal. Här njuter du av den spanska solnedgången från första parkett. Strandpromenaden kantas av restauranger och barer. Men ett tips är att bege dig till stranden bakom småbåtshamnen och baren Es Caló Surf School & Drinks för att uppleva solnedgången tillsammans med ortens surfare.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Solnedgång vid S’Arenal utanför Palma. Foto: Gettyimages.

Sa Calobra

Mest spektauklär

Sa Calobra anses av många vara Mallorcas vackraste strand. Och visst är den spektakulär med sitt läge omgiven av flera hundra meter höga klippväggar. Den snirkliga vägen ned till Sa Calobra består av tolv kilometer hårnålskurvor. Sedan krävs en kortare promenad genom gångtunnlar innan du når själva stranden. I mynningen av en ravin har vattnets kraft bildat vertikala väggar och klippformationer som omger strandremsan.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Sa Calobra – Mallorcas mest spektakulära strand? Foto: Gettyimages.
Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Följ hårnålskurvorna ned till stranden. Foto: Gettyimages.

Cala Pi

Snorkelvänligt

Cala Pi ligger inne i en smal bukt på södra Mallorca. Stranden nås genom en brant trappa som leder ner till den 45 meter långa stranden. Vattnet är grunt vilket gör det barnvänligt – och även snorkelvänligt. Här kan du flyta omkring med syklopet på i timmar. Blir du hungrig finns strandbaren Cala Pi Beach BAR för lunch eller afterbeach.

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Snorkling i bukten vid stranden Cala Pi. Foto: Gettyimages.

Cala Marmols

Strandutflykt över dagen

Ställ bilen vid fyren Far des Cap ses Salines och vandra i fem kilometer längs den vackra kustremsan. Stranden Cala Marmols ligger sedan kantad av höga klippor med den vita sanden som gett viken dess namn, Marmorbukten. Glöm inte att packa med dig picknick eftersom här saknas servering. Perfekt som dagsutflykt!

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
En gömd strand i Marmorbukten. Foto: Gettyimages.

Cala Santanyi

Pittoreskt klippbad

Den lilla pittoreska viken vid staden med samma namn, Santanyí, är ingen hemlis men väl värd att nämnas ändå. En badvik med klarturkost vatten och vacker strand. Här kan du se invånarna skvallra från sina solstolar uppe på klipporna. Kanske är det här på Cala Santanyi du också lyckas ”fånga dagen” tillslut?

Tips: Mallorcas bästa stränder – 8 favoriter
Cala Santanyí med sina båtbodar. Foto: Gettyimages.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-03-29
SpanienMallorcaMedelhavetSol och bad

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen