Annons
Annons
Falafel burgare med sallad, tomat, lök, ättikslag gurka, kryddig aromatisk sås och örter. Foto: GettyImages

Falafel burgare med sallad, tomat, lök, ättikslag gurka, kryddig aromatisk sås och örter. Foto: GettyImages

Storbritannien

10 bästa vego-städerna i världen

För den som älskar att resa men inte äter kött eller animaliska produkter finns det en uppsjö av restauranger jorden runt. Och det blir alltmer populärt att välja bort köttet från och till. Här är de bästa städerna för veganer och vegetarianer.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-19 Uppdaterad 2021-06-22

Det är hemsidan HappyCow som har sammanställt en lista över de tio mest veganvänliga städerna i världen. Hemsidan, som listar veganska/vegetarianska restauranger samt veggovänliga alternativ, firade 20 år i november 2019.

Listan har baserats på fyra huvudfaktorer: antalet veganrestauranger inom en radie på fem mil i det mest veganrestaurangtäta området i varje stad, antalet vegan-, vegetariska- och vegovänliga restauranger inom samma radie, antalet veganska restauranger jämfört med befolkningsmängden och HappyCows intryck av stadens övergripande öppenhet för veganism.

Veganska London

Det är den brittiska huvudstaden London som toppar HappyCows lista. Till skillnad från andra städer har mängden veganrestauranger i London fortsatt att ökat explosionsartat under 2019. London var den första staden på HappyCow som listade 100 veganrestauranger 2017, och har för närvarande 125 veganrestauranger inom en radie av fem mil och 152 veganrestauranger i hela staden.

Enligt en undersökning av The Vegan Society större fyrdubblades antalet veganer från 2014–2018; år 2018 fanns det cirka 600 000 veganer i Storbritannien, vilket motsvarar 1,16% av den brittiska befolkningen.

Med det sagt finns det en uppsjö av hel-veganska alternativ i London, tillsammans med vegetariska och vegovänliga restauranger är det en stad som tar veganismen till nya höjder.

Några veganska ställen att besöka i London: La FauxmageriePickyWopsThe Vurger Co222 och Crosstown Doughnuts Vegan. Dessutom finns butikerna Organic For the People och GreenBay.

Populära 222 vegan cuisine öppnade 2004 och gör rätt och slätt enkel och god vegansk mat. Ett perfekt ställe för lunch. 

Topp 10 bästa vegan-städerna

1. London

2. New York

3. Berlin

4. Los Angeles

5. Toronto

6. Warszawa

7. Portland

8. Bangkok

9. Tel Aviv

10. Prag

Se Happy Cows lista och motiveringarna här.

 

Gilla Vagabond på Facebook för mer resenyheter, tips och inspiration i ditt flöde.

4 veganska snabbmatshak i London

Spana in Londons nya häftiga matmarknad

Upplev det italienska köket och matmarknader med lokalbor


Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-19
StorbritannienLondonMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen