Annons
Annons
Foto: By Chloe.

Foto: By Chloe.

Restips

4 veganska snabbmatshak att sukta efter i London

Älskar du snabbmat men ogillar animaliska produkter? Då borde du spana in de här hypade snabbmatshaken i London. Samtliga är 100 procent fria från djurprodukter, men proppfulla av smaker (och kalorier). Mums!

Text: Johanna Jackson • 2018-03-26 Uppdaterad 2021-06-23

1. The Spread Eagle – Londons första veganska pub 

Drygt sex år efter att Londons första vegetariska pub – Coach and Horses – slog upp sina dörrar tog The Spread Eagle emot sina första gäster. Finpuben som öppnade i januari 2018 är belägen i Hackney – en trendig stadsdel i Östra London som på senare år blivit ett sorts nav för stadens vegisar. Här kan du beställa in en whiskey sour gjord med aquafaba (kikärtsspad) eller en helt växtbaserad stout. I matväg återfinns allt från mexikansk djupfriterad glass till tofu-fisk och jackfruittacos. 

4 veganska snabbmatshak att sukta efter i London
Vegansk Bloody Mary. Foto: The Spread Eagle

 

2. What the Pitta – vegansk kebab 

What The Pitta som levererar soya-kebab, hummus och tsatsiki har funnits sedan 2016 i London (i Shoreditch och i Croydon). Men i början av mars öppnade kedjan upp på ytterligare en adress i staden, som om något är ett recept på deras snabba framgångssaga. Förutom kebab serverar de turkisk pizza, baklava och en kryddig couscoussallad.  

4 veganska snabbmatshak att sukta efter i London
Foto: What the Pitta

3. Purezza – vegansk napoletanskt i Camden och Brighton

Vagabond har tidigare tipsat om veganska guldkorn i London. Då guidade vi bland annat till det självutnämda legendariska caféet VX nära King’s Cross Station som har allt från burgare till just pizza på menyn. Det finns alltså flera ställen i staden där du kan äta vegansk pizza (även storkedjan Pizza Hut har börjat erbjuda en vegovariant på deras menyer i i Storbritannien) men pizzerian Purezza är den första restaurangen som marknadsför sig som en helvegansk pizzeria. De har idag två pizzerior – en i Camden och en i Brighton. Förutom tre sorters ickeanimaliska ostar kan besökare vÙ�lja att toppa sina surdegspajer med allt från grönsaker till vegokorv och friterad tofu. 

4 veganska snabbmatshak att sukta efter i London
Foto: Purezza.

4. By Chloe – populär New-Yorkare 

Fish n’ chips, mac n’ cheese, burgare och den engelska stapelrätten sheperd’s pie. På nyöppnade By Chloes handlar allt om kaloristinn “comfort food”. Kedjan kommer ursprungligen från New York och USA. I februari öppnades den första By Chloe i Europa i Covent Garden och innan året är till ända hoppas ägarna ha öppnat på ytterligare fyra nya adresser. 

4 veganska snabbmatshak att sukta efter i London
Foto: By Chloe

16 måsten i östra London

Londons bästa hotell – i alla prisklasser


Text: Johanna Jackson • 2018-03-26
RestipsStorbritannienLondonMat och dryckWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top