Annons
Annons
Trädhotell i granskog

Vad sägs om en weekend på högre höjder? Här är fem tips för en mysig upplevelse i Sverige. Foto: Hyssna Forest Resort

Restips

5 häftiga trädhotell i Sverige – för en mysig weekend

Checka in bland trädkronorna i den svenska naturen. Här har vi samlat fem mysiga hösttips för dig som föredrar naturlyxig övernattning.

Text: Karin Wimark • 2023-10-24 Uppdaterad 2023-10-22

1. Rålyxig skogssvit

Trakt Forest Hotel

Utanför Holsbybrunn, drygt två mil öster om Vetlanda i Småland, hittar du ett riktigt ­exklusivt skogsbygge kallat Trakt Forest Hotel. Det är den välrenommerade arkitekten Gert Wingårdh, som bland annat syns i SVT:s populära serie Husdrömmar, som designat fem skogssviter á 31 kvadratmeter. Sviterna är placerade uppe bland granarna och har förstås stora fönster så att över­nattare ska kunna njuta av skogsvyerna. 

För maximal energiboost kan det räcka gott att strosa i närområdet, men vill du ha mer action rekommenderas till exempel en tur till äventyrsanläggningen Little Rock Lake, med en rejäl zipline mitt i skogen.

Skogssviterna har designats av arkitekten Gert Wingårdh. Foto: Trakt Forest Hotel
Njut av tystnaden och närheten till skog och sjö på Trakt Forest Hotel. Foto: Trakt Forest Hotel

2. Stugmys deluxe

Hyssna Forest Resort

I Marks kommun, i de södra delarna av Västsverige, ligger Hyssna Forest Resort. Det påminner en del om Trakt, med sitt skogsliga deluxeläge bland träden och tre stugor snickrade och designade i finfina material. Boendena – Cliffhang Cabin, Creek Cabin och Treetop Cabin – rymmer 2–4 personer­ och läget är särskilt optimalt för dig som ­suktar efter­ låglänt vandring – Hyssna ­Forest Resort ­ligger nämligen längs den fyra mil långa Hyssnaleden som bjuder på sjöar, ­skogar, berg och häftiga dalgångar.

Bekvämt och stilren inredning. Lägg till ett matpaket för ännu större bekvämlighet. Foto: Hyssna Forest Resort
Njut av ett spabad bland trädkronorna i Treetop Cabin. Foto: Hyssna Forest Resort

3. I de småländska skogarna

Trädhus i Värnamo

Checka in i stillsamheten med naturen som närmsta granne. Trädhuset i Värnamo är byggt utav virke från samma område som det står i, isolering är gjort utav hyvelspån och här finns varken rinnande vatten eller el – vilket i sig kan vara en tjusning i dagens samhälle. För att komma hit får du promenera 15 minuter in i skogen, men hjälp finns att få om packningen är för tung. Finns att hyra på Airbnb med plats för två gäster.

Bli ett med naturen i detta unika trädhus. Foto: Trädhus i Värnamo/Airbnb
Här är enkelheten det fina. Foto: Trädhus i Värnamo/Airbnb

4. I hjärtat av Dalarna

Furu Treehouse, The Managévie

En dag bestämde sig ägaren Davy att följa sin pojkdröm och bygga ett trädhus! När hans fru började hyra ut det 2021 blev det omedelbart en succé. Trädhuset ligger i anslutning till ett par andra stugor som hyrs ut och läget i Dalarna är gemytligt och mysigt. Hyr en kanot och utforska Oresjön eller en cykel för att utforska området. Den som vill maximera vistelsen kan boka trädhuset tillsammans med en varm badtunna och bastu samt en grillkväll. Eller varför inte en 3-dagars vinterweekend med hundspann och snöskovandring?!

En sagolik dröm vintertid. Foto: The Managévie

5. I de norrländska skogarna

Fågelnästet, Granö Beckasin

Med bästa utsikt över Umeälven i byn Granö i Västerbotten ligger sex trädhus omgivna av tallskog. De lyxiga hotellrummen är en del av Granö Beckasin och har döpts till fågelnästen med takfönster, badrum och bekväm dubbelsäng. Lyckas du slita dig från rummet finns det gott om aktiviteter att följa med på. Vad sägs om norrskenstur, hundspann på hjul eller älgsafari? Här finns också badtunna att hyra liksom bastu med tillgång till ett svalkande dopp i älven.

Med ljuvlig utsikt över Umeälven. Foto: Granö Beckasin

Läs också:

7 unika ställen i världen att hyra på Airbnb

12 naturnära stugor i Sverige att hyra på Airbnb

10 bästa fjällhotellen som förgyller skidsemestern


Text: Karin Wimark • 2023-10-24
RestipsSverigeHotellWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top