Annons
Annons
Med Swedrail-kortet tar du dig fritt mellan Kristinehamn och Kiruna under två veckor. Foto: Håkan Wike / Inlandsbanan.

Med Swedrail-kortet tar du dig fritt mellan Kristinehamn och Kiruna under två veckor. Foto: Håkan Wike / Inlandsbanan.

Nyhet

Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här

Sugen på en tågluff genom Sveriges nordligare delar i sommar? Inlandsbanan och Norrtåg släpper nu sitt gemensamma tågluffarkort vilket innebär att du totalt kan uppleva 250 mil svensk järnväg – från Kristinehamn i söder till Kiruna i norr.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-06-16 Uppdaterad 2021-06-23

Vagabond har skrivit om SJ:s tågluffarkort som ska underlätta sommarens svenska tågluff – nu släpper även Norrtåg och Inlandsbanan sitt gemensamma tågluffarkort för dig som vill se mer av landets mitt och nordligare halva. Med Swedrail-kortet får du under två veckor fri tillgång till 250 mil av svensk järnväg.

– Vi är jätteglada över att åter kunna erbjuda både de som bor i Norrtågland och de som besöker vår region denna chans att på ett hållbart sätt upptäcka nya platser och smultronställen, berättar Christer Berglund, affärschef på Vy i ett pressmeddelande.

Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här
Vilhelmina – en av alla orter Inlandsbanan stannar vid. Foto: Håkan Wike / Inlandsbanan.

Upplev Kirunas gränder, Luleås skärgård, Åres fjällvärld, Orsas fäbodar, och Bergslagens trolska natur – med ett och samma kort.

Den 1 april 2021 öppnade Norrtåg upp Haparandabanan vilket gör att du även kan ta tåget hela vägen upp till Haparanda vid finska gränsen. Här breder Haparandas skärgård ut sig med Robinson-öar att besöka. Om världsläget tillåter tar du dig även enkelt vidare till Finland för att uppleva mer av vårt natursköna grannland.

Sommarens tågluffarkort för Norrtåg och Inlandsbanan är här
Ta ett lunchstopp vid Skuleberget på Höga Kusten. Foto: Jacob Nilsson / Norrtåg.

Fakta Swedrail-kortet

Swedrail-kortet kostar 2995 kronor och är personligt. I priset ingår att varje vuxen får ta med sig två barn under 16 år utan kostnad. Kortet gäller i 14 dagar under perioden 15 juni till 31 augusti 2021. På Inlandsbanan måste du boka plats i förväg, men det behövs inte på Norrtågs sträckor.

För dig som nöjer dig med en tågluff längs med Norrtågs sträckor så kommer även fjolårets Tågsemesterkort att finnas i år. Tågsemesterkortet kostar 995 kronor, gäller i 14 dagar och inkluderar även det två barn under 16 år.

SJ lanserar sommarens tågluffarkort – nu med fler valmöjligheter

Årets Robinson ökar ressuget till Haparandas skärgård

Nu kan du ta tåget från Ystad till Haparanda

7 nya designhotell i Finland – mitt i naturen

Roadtrip i Dalarna – 35 tips på saker att göra

10 anledningar att åka till Jämtland


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-06-16
NyhetSverigeTågresor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen