Annons
Annons
Gör dig redo att kliva in i en parallell värld. The Norrmans på Häckeberga Slott är en upplevelse för alla sinnen.

Gör dig redo att kliva in i en parallell värld. The Norrmans på Häckeberga Slott är en upplevelse för alla sinnen. Foto: Karin Wimark

Restips

The Norrmans på Häckeberga Slott – en färgstark sagovärld

Zebrarandiga soffor, decimeterhöga dunbolster, knallrosa sällskapsrum och måltidsupplevelser av Sveriges första kvinnliga michelinkock. En halvtimme utanför Malmö ligger ett slott som tar dig till en parallell värld.

Text: Karin Wimark • 2022-08-05 Uppdaterad 2023-03-09

När vi svänger in med bilen på den grusade vändplanen framför slottet anar vi knappast vad som väntar innanför portarna. Häckeberga slott är diskret. Dovt ljusrosa fasader lyfter ett gyllene koppartak med ett fåtal tinnar och torn i fransk renässansstil. Tycker du slottet känns bekant? För drygt tio år sedan spelades tv-serien ”Stjärnorna på slottet” in just här – då i en helt annan interiör än den vi möts av idag.

Så snart vi kliver in genom porten förändras alla mina föreställningar. Stora röda sammetsfåtöljer kantas av palmer, leopardstatyer och kristallkronor. Till höger leder en knallröd gång med renhorn och mörka trägångar till hotellrum medan salongen rakt fram är dekorerad med luggmattor, skira draperier, mörkblå skinnsoffor, guldiga speglar och gröna papegojor på linor i taket. The Norrmans på Häckeberga Slott är en skånsk överraskning. En smått galen färgbomb med mottot ”more is more” och drivs numer av paret Anna och Lars Norrman som tog över driften av hotellet i våras och omvandlat dess inre till en exotiskt sagovärld. Paret är tidigare känt från TV-serien Husdrömmar och har renoverat många hus genom åren.

Slå dig ner med ett glas champagne. Foto: Karin Wimark
Ta dig tid att kolla in alla detaljer på slottet. Foto: Karin Wimark
Anna Norrman drifter slottet tillsammans med sin man Lars. Foto: Karin Wimark

– Ögat dras till det som är lite fult och inte helt perfekt, säger ägaren Anna Norrman skrattandes då vi visas runt på slottet.

Idén bakom The Norrmans satsning på slottet är att ta med gästerna på en tredimensionell resa där det visuella blandas med dofter, ljud och smak. Vi får en rejäl nyckelknippa i hand och äntrar ett gavelrum med knallrosa väggar och en hög säng med ett flera decimeter högt dunbolster. Badrummet är fullt med hudvårdsprodukter och en kristallkrona dinglar i taket.

Ett glas champagne och lite snacks i salongen inleder middagspaketet där kocken Titti Quarnström – Sveriges första kvinnliga michelinkock – tagit fram en lekfull meny uppbyggd i olika akter med ett par smårätter i varje akt. Köket är säsongsbetonat, råvarorna lokala och under middagen slussas du som gäst runt i de olika miljöerna.

På morgonen väntar en ljuvlig frukostbuffé med kimchi, ägg, våfflor och äppeljuice från närliggande gårdar. Det börjar bli dags att lämna slottet. Känner mig full av intryck. The Norrmans är så mycket mer än ett hotell. Det är en upplevelse och en verklighetsflykt. Ett skånskt sagoland, bara en halvtimmes bilfärd från Malmö.

En våning upp väntar ännu fler färgstarka salonger. Foto: Karin Wimark
Godnatt – här sover man riktigt gott! Foto: Karin Wimark
Närproducerat och rätter utifrån säsong. Foto: Karin Wimark
Vad sägs om en konferens i inspirerande miljö? Foto: Karin Wimark

Text: Karin Wimark • 2022-08-05
RestipsSverigeHotellVagabond on Tour Sverige

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen