1318308.jpg

Nyhet

Turistbojkott ett trubbigt instrument

Turistbojkott av länder med bristande demokrati är ett trubbigt instrument som drabbar de som lever av turismen snarare än den orättfärdiga regimen, tror Vagabonds redaktör Per J Andersson.

Text: Redaktionen • 2016-07-19

Turistbojkott ett trubbigt instrument
– Turistbojkott är ett trubbigt vapen som ofta slår fel, säger Vagabonds Per J Andersson, här i P5 Stockholms radiostudio.

Med anledning av den senaste tidens oroligheter i Europa har Vagabond varit med i tre olika radioprogram och pratat om turism, terror och diktatur. Först i Studio Ett i P1 i torsdags som handlade turism, kolonialism, brott mot mänskliga rättigheter och Iran som ett nytt resmål.

Därefter, igår tisdag, var Vagabond med i P4 Extra för att prata om hur resandet påverkas efter attentatet i Nice och försöket till militÙ�rkupp i Turkiet. Och samma dag blev det också ett samtal med Vagabonds medarbetare i P5 Stockholm om hur säkert det egentligen är att resa i Europa idag.

– Jag skulle säga att Europa är ganska säkert, det finns nog inget land jag skulle dra mig för att resa till just nu, säger Per J Andersson till P5 Stockholm, redaktör på resemagasinet Vagabond. Man kan inte bara låsa in sig och stänga ute världen.

För att vara på den säkra sidan bör man följa UD:s rekommendationer och hålla sig uppdaterad om läget.

– Självklart ska man följa UD:s råd, finns en avrådan så ska man naturligtvis följa den. I övrigt brukar UD generellt råda turister till att undvika stora folksamlingar och särskilda tillställningar, fortsätter Per J Andersson.

– Många väljer kanske även att bojkotta Turkiet för att eventuellt påverka regimen men jag tror att en sådan bojkott har lite påverkan på just regimen men desto större på de människor som lever av turismen i landet, avslutar han.

Lyssna

Studio Ett i P1 14 juli (Ca 10 min in i programmet)

P4 Extra 18 juli (Ca 1 tim och 20 min in i programmet)

P5 Stockholm 18 juli


Text: Redaktionen • 2016-07-19
NyhetTurkietNice

Scroll to Top