Annons
Annons
Foto: Getty Images.

Foto: Getty Images.

Mexiko

Den här dolda stranden i Mexiko är vad semesterdrömmar är gjorda av

Playa Escondida kan vara en av Mexikos mest välbevarade hemligheter – åtminstone i den bildliga bemärkelsen.

Text: Johanna Jackson • 2017-04-10 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

En oval sandstrand på en öde ö helt omringad av klippor. Dold från omvärlden och endast nåbar genom en snäv passage från havet. Låter det som en hopfantiserad kreation från någon som har dagdrömt för mycket? Det skulle kunna vara så, men en sådan strand finns faktiskt. 

The hidden beach, Playa del Amor eller Playa Escondida. Kärt barn har många namn. Stranden ligger i alla fall på en av öarna som tillhör den obebodda ögruppen Islas Marietas, drygt 8 kilometer utanför Punta de Mita, på Mexikos västkust. Öarna lockar med marinliv, fågelskådning och snorkling men dess största huvudattraktion är så klart den spektakulära naturpoolen.

För att ta sig hit måste man simma genom en öppning i klipporna. Det är dock inte helt lätt att ta sig till öarna och ifall havet är vilt kan det vara svårt att ta sig in till stranden.

Den här dolda stranden i Mexiko är vad semesterdrömmar är gjorda av

Från turistorterna Puerto Vallarta och Punta Mita går flera turer som tar dig hit på en timme eller två, beroende på båt.  

För att skydda området mot överturism skärpte myndigheterna reglerna för stranden 2016. Numera Ù�r grottan stängd på måndagar och tisdagar och endast 100 personer om dagen ges tillträde. Under högsäsong kan det alltså bli svårt att få plats på några av turerna som besöker ön.

Var även noggrann med att fråga arrangören om ett besök på själva stranden faktiskt ingår innan du bokar. Stranden är populär och det förekommer att arrangörer använder bilder på den i sin marknadsföring, och bara lägger till utanför öarna, utan att besöka själva stranden.  

 Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

18 surrealistiska platser du måste uppleva innan du dör

Mexiko – hav och öken i Baja California

Dagens bild: Skogsnymfernas grotta


Text: Johanna Jackson • 2017-04-10
Mexiko

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top