Annons
Annons
Restips

Se svenskarna spela hockey i Nordamerika

Åter igen har världens bästa hockeyliga dragit igång. Den som vill se en match på plats väljer ofta New York och Madison Square Garden. Men det finns fler NHL-städer som kan vara värda ett besök.

Text: Andreas Larsson • 2009-12-08 Uppdaterad 2009-12-08

Förra säsongen av den nordamerikanska hockeyligan, National Hockey League, vanns av ungdomarna i Pittsburgh Penguins efter en rafflande finalserie mot de rutinerade dominanterna Detroit Red Wings.
Nu hoppas Lidas, Zäta och de andra utvandrade svenska stjärnorna på revansch. Just Red Wings kallas ofta för svensklaget vilket inte är så förvånande när hela sju svenskar återfinns i förstalaget.

Med en så stor svenskkoloni är laget rätt extremt, men fler svenska stjärnor går att finna i åtskilliga andra NHL-lag. I Vancouver Canucks spelar Sedin-bröderna. I New York Rangers vaktar Henrik Lundqvist målet. Och i Washington Capitals lirar superlöftet Nicklas Bäckström.

Den svaga amerikanska dollarn innebär att vintern utgör ett utmärkt tillfälle att åka över till usa för att se världens bästa hockey spelas. Föga förvånande har den populäraste destinationen under många år varit New York, enligt rese-arrangörer med NHL-resor på programmet.

Under flera år har hockeyälskare vallfärdat till den klassiska arenan Madison Square Garden, som är hem åt New York Rangers – klubben där Jaromir Jagr, Mark Messier och den största hockeylegenden av dem alla, Wayne Gretzky, spelat.

Möjligheten att kombinera stämningen och underhållningen i “The Garden” med allt annat som metropolen har att erbjuda gör att New York även denna säsong är staden som lockar flest hockeyresenärer.

Men även andra nhl-städer kan vara väl värda en resa, Detroit till exempel. Än idag kallad “Motor city”, staden där bilindustrin föddes och där den första Motown-tonen togs 1959. Nu för tiden är dock hockeylaget Red Wings och Joe Louis Arena stadens största stolthet.

Alla NHL-lag hittas förstås inte i usa. Det var i Kanada som ligan en gång grundades och där spelas flera sevärda matcher. Trots att en kanadensisk dollar i dagsläget kostar ungefär lika mycket som en amerikansk är det fortfarande billigare att vistas i en stad som Vancouver jämfört med dess amerikanska grannstad, Seattle, där prisläget är betydligt högre för en svensk resenär.

Vancouver Canucks är det kanadensiska hockeylaget som varje säsong räknas till favoriterna att vinna Stanley Cup men alltid misslyckas. Men motgångarna är lätta att glömma när man blickar ut över Stilla havet från Kitsilanostranden, eller åker utför pudersnön i bergen kring närliggande vinterorten Whistler.

Tre NHL-städer

I San José Sharks spelar tuffingen Douglas Murray. Granne till San José är San Francisco med Golden Gate-bron och hippiekvarteret Haight-Ashbury.
St Louis är inte bara hem åt talangen Alexander Steen. Staden anses vara födelseorten för blues och jazz med musiker som Miles Davis, Chuck Berry och Tina Turner. Förvånad att hockeylaget kallas Blues?
I Washington Capitals har unge Nicklas Bäckström redan blivit stjärna. Här finns också världens bästa spelare, Ovetchkin, så stor att att han borde ställas
ut på stadens Smithsonian-museum.

Köpa biljetter

Antingen kan du besöka de olika lagens hemsidor och boka biljetten direkt genom klubben. Detta ger dig möjlighet att se just ditt favoritlag på deras hemmaarena. En biljett kostar vanligtvis mellan 800 och 1 500 kronor beroende på lag och läktarsektion. Tänk på att beställa biljett minst tio dagar innan match.

Alternativt kan biljett, hotell och flygresa bokas genom en specialiserad researrangör. Flyg tur och retur till New York, tre nätter på hotell inklusive matchbiljett kostar från 10 000 kronor.
Go Sport Travel, America Explorer och One Touch Travel är några av företagen som arrangerar NHL-resor. America Explorer anordnar paketresor till alla NHL-städer, medan övriga arrangörer främst riktar in sig på New York.


Text: Andreas Larsson • 2009-12-08
RestipsUSA

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top