Annons
Annons
Människor som äter

Göteborg dukar upp för ett riktigt bra 2023 med flera nya matevent. Foto: Priscilla Du Preez/Unsplash

Nyhet

6 nya och spännande matevent i Göteborg

Här är några av 2023-års matiga evenemang från Göteborg – allt ifrån ny ölvandring till en helt ny kaffevecka och fokus på grön sjömat.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-01 Uppdaterad 2023-03-01

Prova tång & framtidens havsmat i Gbgs skärgård

Popsicle café på Donsö i södra delen av Göteborgs skärgård startar 2023 ett projekt kring ”Framtidens hållbara havsmat” tillsammans med Karolina Martinsson som är hållbarhetsinspiratör och tångdykare. Under året anordnar de flera evenemang med gästande matprofiler där det kommer gå att provsmaka och lära sig mer om just blå sjömat från Göteborgs skärgård och Bohuslän. Från och med mars kommer även den nyttiga sjömaten såsom sjöpung, alger och sillfärs finnas på den vanliga menyn.

Tack vare Karolina Martinsson, tångdykerska, får tången stå i centrum på Popsicle café. Foto: Gustav Gräll

Vin & Deli – nytt fokus på lokala producenter

Fokus på Vin & Deli mässan i Göteborg i mars ska nu läggas på lokal dryck och mat. I år sker det i samarbete med Smaka på Västsverige. Lokala producenter som Wine Mechanics, Cityysteriet och Desserter utan gränser kommer ställa ut. Biljetter till ett unikt Chefs Table kommer också att säljas.

Ny ölvandring hos bryggerierna på Ringön

I april har en helt ny upplevelse i Göteborg premiär, nämligen en guidad ölvandring på Ringön. Just trendiga Ringön på Hisingen har blivit en samlingsplats för ölälskare eftersom flera bryggerier har valt att slå ner bopålarna. Vandringen kommer att innehålla stopp hos fyra hantverksbryggerier med två smakprov på varje ställe under ledning av en svensk eller engelskspråkig guide. De bryggerier som besöks i under våren är Poppels City, Två feta grisar, Ivans Pilsnerbar och Vega bryggeri.

Läs mer: Göteborgs bästa ölbarer – här är våra 13 favoriter

Göteborg kryllar av ölbryggerier.
I Göteborg finns det mängder med schysta mikrobryggerier, ölhallar och barer! Foto: Karin Wimark (tv & mitten) Victor Zackrisson (th)

Svenska Kaffeveckan i maj

Mellan den 4 och 7 maj kommer den Svenska Kaffeveckan att inta Göteborg med dussintals oberoende evenemang över hela staden. Det blir workshops, kaffeprovningar, the Swedish Barista & Brewers Championship, föreläsningar, fest på en vintagespårvagn och mycket mer. Älskar du kaffe så missa inte detta tillfälle att lära dig allt om specialkaffe och träffa de främsta aktörerna inom området, både från Sverige och omvärlden.

Läs mer: 4 kaféer i Göteborg med förstklassig fika

Lokal & hållbart på Göteborgs Jubileumsfestival

Boka in 2–5 juni i kalendern för då står nämligen de kända Göteborgskrögarna Mats Nordström och Anders Hedin för maten under Göteborgs Jubileumsfestival. På festivalområdet blir det flera serveringsområden med olika teman. Populära Lindholmen Streetfood Market kommer tillsammans med lokala bryggerier från Göteborg finnas på ett område. Det kommer också byggas upp en fiskrestaurang med fokus på den genuina och enkla maten göteborgare älskar, som till exempel en riktigt god fisksoppa och sillbuffé.

Ny vegetarisk matvandring

Under 2022 skalade Moveat upp sina vandringar i Göteborg och precis innan jul skapades Anytime Göteborg, som är en matvandring tillgänglig året om onsdag-lördag. Här går man som besökare runt på egen hand med en app och får uppleva allt från genuina smaker från havet och fine dining i Stora Saluhallen till robusta burgare och chokladpraliner. Nyhet 2023 är att denna vandring även går att få helt vegetarisk.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-01
NyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen