Majoriteten av svenskar blir nedstämda när de kommer hem från semestern. Det visar en undersökning från Skyscanner.

Majoriteten av svenskar blir nedstämda när de kommer hem från semestern. Det visar en undersökning från Skyscanner.

Nyhet

8 av 10 svenskar blir deppiga efter semestern

Är du en av dem som känner dig deppig när semestern är slut? Då är du långt ifrån ensam. Enligt en ny undersökning känner sig nämligen 81 procent av svenskarna sig nedstämda efter att de kommit hem efter en resa.

Text: Johanna Jackson • 2016-08-23

När man reser känner många säkert av en sorts eufori. Nya smaker, dofter och intryck som öppnar upp världen för dig. Då är det kanske inte så konstigt att humöret dalar lite när man väl är hemma igen i samma invanda mönster och miljöer. 

Enligt en undersökning från söktjänsten Skyscanner uppger 8 av 10 svenskar att de känner av det så kallade ” efter-semester-syndromet.”  

Vad gör man då för att lindra sin nedstämdhet? Man går vidare och tänker framåt så klart! Samma undersökning visade faktiskt att hälften av alla de tillfrågade började planerade sin nästa resa efter att de återvänt från sin semester.

Kanske är ett bra tips att komma ihåg nästa gång du drabbas av “efter-semester-tristessen”?

Och som Vagabond tidigare har berättat om har en studie slagit fast att majoriteten av människor faktiskt blir lyckligare av att vänta på en upplevelse (som en resa) i motsats till om de väntade på att få något materiellt som en ny bil eller en ny laptop. 

6 sätt som resandet gör dig till en bättre människa

24 upplevelser du inte får missa i Asien

25 anledningar att älska Thailand


Text: Johanna Jackson • 2016-08-23
Nyhet

Scroll to Top