Nödig och saknar toa? Det finns en app för det. (Foto: Thinkstock)

Nödig och saknar toa? Det finns en app för det. (Foto: Thinkstock)

Nyhet

Airpnp – när du behöver en toalett

Välkända Airbnb, tjänsten där privatpersoner hyr ut sina bostäder, har fått en aningen oväntad efterföljare. Airpnp förmedlar toaletter till nödiga medmänniskor.

Text: • 2015-01-22

Tänk dig att du promenerar i en storstad och plötsligt bara måste hitta en toalett. Du letar, men ingen offentlig WC finns i närheten. Restaurangerna kräver att du äter där för att få använda toan.

Lösningen på problemet finns i din ficka. Upp med telefonen och kolla in Airpnp. Där listas toaletter i privatpersoners lägenheter, i din geografiska närhet, som du får låna mot en avgift. 

Om du befinner dig på en gata i New York är du omgiven av hundratals toaletter som du inte kan använda, eftersom de finns i någons lägenhet, säger Airpnps grundare Travis Laurendine till New York Post.

New York Post berättar om en lägenhetsägare i Little Italy på Manhattan, som hyr ut sin mugg för 20 dollar och om en entreprenör i Bushwick som tar 5 dollar.

Tidningen besöker också designstudion OrangeYouGlad på Smith Street i Brooklyn som lånar ut sitt badrum helt utan kostnad. Journalisten är den första toagästen som hittat dit via Airpnp.

– Vi föredrar folk som gör nummer ett hellre än nummer två, men vi tänker inte fråga ut gästerna om vad de ska använda toaletten till, säger Duncan som jobbar på OrangeYouGlad.

Airpnp växer långsamt, men skryter med att man listar toaletter på alla kontinenter utom Antarktis. Nödig? Du kan ladda ner appen – för Iphone och Ipad – på den här länken.

Relaterat:

Missa inte: 


Text: • 2015-01-22
Nyhet