Annons
Annons
Skål med pommes frites på bord.

Pommes frites med asiatiska smaker. Det och mycket mer hittar du på nya pommes-restaurangen i Stockholm. Foto: Jorit Gras

Nyhet

Då öppnar Stockholms nya pommes frites-restaurang!

Nu har Sveriges första pommes frites-restaurang äntligen ett premiärdatum och menyn ser helt klart väldigt lovande ut!

Text: Jonas Strandberg • 2023-05-06 Uppdaterad 2023-05-06

Pom Friterie är en ny restaurang och bar i Stockholm som har som mål att lyfta pommes frites till nya höjder. Men här snackar vi inga flottiga snabbmats-pommes utan det är högsta kvalitet är det som gäller. Initiativtagarna till projektet berättar i ett pressmeddelande att detta sker genom en unikt framtagen och hållbart odlad potatis som skärs upp för hand innan den tillagas. De färdiga pommes fritesen serveras tillsammans med smaker från hela världen.

– Med Pom Friterie vill vi lyfta pommes frites från snabbmat till en färskt tillagad premiumprodukt med smak av den odlade potatisen. Tillagningen har utvecklats under flera år medan vi letat efter den perfekta lokalen, säger Jorit Gras som är medgrundare och kreativt ansvarig på Pom Friterie.

Hand håller i en pommes frites med dipp.
Ett stycke pommes frites med tryffel på! Foto: Jorit Gras
Ostron på tallrik.
På menyn kan man också hitta ostron och skaldjur när det är säsong för dessa. Foto: Jorit Gras

Med smak av all världens kök

Menyn på Pom Friterie bygger på toppade frites med olika teman från världens kök så som Grekland, Marocko och Japan. Restaurangen serverar även friterade bites och pickles samt mindre rätter som passar till pommes frites. Ostron och skaldjur kommer också att finnas på menyn när dessa är i säsong.

Dryckeslistan är framtagen av medgrundaren Marvin Romein som tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L’Avventura. Romein berättar att listan främst bygger på bubblande drycker då kolsyra passar perfekt till friterad mat. 

Pom Friterie öppnar fredagen 19 maj i hörnet Lästmakargatan och Regeringsgatan. För inredningsdesignen står av den svenska design- och arkitektbyrån Koncept.

Hög med pommes frites.
Vilken är din favoritdipp eller topping för pommes frites? Foto: Joris Gras

Text: Jonas Strandberg • 2023-05-06
NyhetRestipsSverigeMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen