Annons
Annons
En bro i Bhutan

Vad sägs om att vandra genom Bhutan på den återinvigda pilgrimsleden? Foto: GettyImages

Nyhet

Efter 60 år öppnar pilgrimsleden i Bhutan

Vad sägs om en 400 kilometer lång pilgrimsvandring genom majestätiska landskap och vackra byar? Då är Bhutan en destination för dig.

Text: Karin Wimark • 2022-03-19 Uppdaterad 2022-03-19

Nu finns det ytterligare en anledning att resa till det isolerade kungariket Bhutan. Efter att ha underhållit leden i 60 år öppnas Trans Bhutan Trail återigen för resenärer. Den historiska leden tar dig till de mest avlägsna platserna i Bhutan, förbi blommande rhododendronskog, snötäckta bergstoppar, heliga sjöar och ikoniska kloster uthuggna ur bergsväggar.

Ledens västligaste utgångspunkt är staden Haa, som ligger nära gränsen till Tibet. Den östligaste punkten är Trashigang, nära gränsen till den indiska delstaten Arunachal Pradesh. För en ambitiös vandrare tar leden cirka en månad att vandra, men det går utmärkt att avverka kortare segment av vandringsleden på några dagar.

Läs mer om vandringsleden på transbhutantrail.com.

Kung Jigme Khesar Namgyel Wangchuck har varit en drivande kraft bakom ledens restaurering, som tidigare var en buddhistisk pilgrimsväg innan den förföll när Bhutan började bygga vägar på 1960-talet. Han kommer att inviga leden i mars vid en ceremoni i Trongsa, en helig stad i centrala Bhutan.

Hus i en dal med en flod.
På den 400 kilometer långa vandringen upptäcker man mer av Bhutan. Foto: GettyImages

Text: Karin Wimark • 2022-03-19
NyhetVandring

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen