Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Efter väderkrisen – nu kommer snön till Alperna

I början av månaden såg det ut som att det skulle bli en kal vinter i Alperna. Skidorter rapporterade om besökstapp och rekordlite snöfall. Men nu verkar det som om skidåkare kan pusta ut – nu faller snön över Alperna.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-16 Uppdaterad 2021-06-23

Rekordlåga mängder snö i Schweiz i början av säsongen ledde till att flera av landets skidorter tappade besökare i början av året. I december månad registrerades den lägsta snömängden någonsin i landet sedan mätningarna började för över 100 år sedan. Det rapporterade TT förra veckan och hänvisade till Bloomberg.

I Frankrike, där många av skidorterna på lägre altituder använde sig av snökanoner, hotade myndigheterna i Haute Savoie-regionen med att stänga av vattentillgången och många skidorter runt om i Alperna rapporterade om snöbrist.   

Men nu verkar vädergudarna le ner mot alla skidåkare för i helgen färgades många av Alpernas toppar vita, enligt The Telegraph. Under de kommande dagarna väntas 50 cm snöfall i franska Val Thorens, 30 cm i österrikiska Obertaurn och i de schweiziska alperna förväntas perfekta skidförhållanden med pudersnö och ett snödjup på 60 cm.

Även toppar i de italienska Dolomiterna, som har förlitat sig på snökanoner, kan förvänta sig stora förbättringar i väderförhållandena de kommande dagarna, skriver tidningen. 

5 resmål för en weekend på skidor

Österrike: Stad + berg = Innsbruck


Text: Johanna Jackson • 2017-01-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen