Annons
Annons
En bastu

Boka din bastu och kajak i appen. Foto: Bastumat

Nyhet

Boka bastun, lås upp med appen och svettas

Först kom Kayakomaten – nu kommer Bastumaten. Bastumat by Kayakomat är liksom sitt syskon en obemannad station med sjönära läge redo att bokas via en app, låsas upp och svettas i. Den första Bastumaten öppnar den 26 mars på vid Pampas Marina i Solna.

Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-14 Uppdaterad 2023-03-14

Kayakomaterna, stationer med obemannad SUP- och kajakuthyrning som bokas via en app, har blivit populära och snart finns 300 obemannade stationer i sju länder. Nu kommer uppföljaren – Bastumaten. Även den bokas via en app, låses upp och är redo att användas.

– Vi vet att efterfrågan är stor. Kallbadandet och bastukulturen växer men det finns inte många ställen att basta på smidigt och enkelt. Det har funnits många förslag under åren på hur bastubadandet ska kunna göra mer tillgängligt, men ingenting har hänt. Nu kommer Bastumaten som ett svar från oss, säger Richard Öhmani ett pressmeddelande.

Världens första Bastumat kommer att vara redo för användning den 26 mars Ekelundsvägen 26 i Pampas Marina. Nu söker företaget fler lägen för att etablera Bastumater, men också samarbetspartners som vill vara med och driva en Bastumat.

– Extra stor efterfrågan finns det i storstäderna och inte minst i Stockholm med många kallbadare och närheten till sjö och hav. Tyvärr har det varit svårt att få tillstånd av kommunen just i Stockholm där efterfrågan är som störst. Nu har Stockholm stad gått ut offentligt med att den vill satsa på bad och friluftsliv så nu hoppas vi på en ny gryning för bastubadandet även här, säger Richard Öhman.

Det kostar 599 kronor för 2 timmar att hyra en Bastumat. För att hyra, gå in på bastumat.com.


Text: Helle Kikerpuu • 2023-03-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen