Foto: Göran Ingman.

Foto: Göran Ingman.

Nyhet

”Är era akvarier fyllda med tårar från späckhuggare? ”

Det stormar runt djurparken Seaworld i Twitterhavet. Förra veckan lanserade företaget en kampanj på det sociala mediet med hashtaggen #AskSeaWorld. Nu översköljs det av kommentarer från djurrättsaktivister som kräver späckhuggarnas befrielse.

Text: Johanna Jackson • 2015-04-02

Seaworld har varit i blåsvädret länge och efter CNN:s omtalade dokumentär “Blackfish” från 2013 och efter att det kom fram att djurparken medicinerat valarna med ångestdämpade och lugnande preparat som innehåller Valium och Xanax, har trycket på djurparken i San Diego att stänga ner varit stort.

När företaget lanserade en fråga-svarkampanj med motiveringen att öka transparensen mot besökare i torsdags haglade svidande och sarkastiskt kritik från allmänheten och djurrättsaktivistgrupper in på Twitter.

– Kampanjen betonar Seaworlds 50-åriga engagemang för ständig utveckling samtidigt som vi reder ut och klargör falska anklagelser från aktivister som motsätter sig valar och andra djur i djurparker, säger Fred Jacobs, ansvarig för kommunikation enligt tidnigen Daily Mail.

Seaworld menar nu att kritikerna, som man kallar för nät-troll gör det svårt att svara på uppriktiga och seriösa frågor.

Elisa Allen på PETA menar att allmänhetens reaktion talar för sig själv.

– Allmänheten har sagt sitt, och de är emot djurplågeri, säger hon.

Här är ett urval av tweeten:

“Är era akvarier fyllda med tårar från späckhuggare #EmptyTheTanks” – @flavia_giovanna

“Varför är era ytor att parkera på större än ytorna som djuren har att leva på? #AskSeaWorld” -@KellisKupkcakes

“Hej @SeaWorld – varför har inte era Shamu-gosedjur kollapsade ryggfenor och ärr? #AskSeaWolrd #EmptyTheTanks” -@RunItsGodzilla

“Skäms ni aldrig för hur ni behandlar djur” – @TheDarlingEmma

“Om du var en späckhuggare, skulle du hellre bo i havet med din familj, eller i ett av era akvarier helt ensam?” – @mikedtucker

“Så, svälter ni dem innan eller efter de tvingas uppträda?” – @lorenarenae

“Vi har över 3 miljoner medlemmar som vill ställa #AskSeaWorld en fråga: Varför har ni fortfarande öppet?” – @PETA

“#AskSeaWorld Åh! Åh! Välj mig! Välj mig! *sträcker upp handen” Har ni sparkat PR-firman som kom på det mest episka misslyckandet på sociala medier 2015?” -@LeilaniMunter

Läs även: 


Text: Johanna Jackson • 2015-04-02
Nyhet

Scroll to Top