Sanka Helenas kuperade landskap. Foto: Thinkstock.

Nyhet

Flygplats ska byggas på fängslande ö i Atlanten

Snart kan du ta flyget till den avlägsna ön St Helena utanför Afrikas kust. Flygplatsen på ön som kanske mest är känd som platsen för Napoleons Bonapartes landsförvisning beräknas stå färdig i början av 2016.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-09

Personer som i dagsläget vill besöka Sankta Helena som ligger 1 850 kilometer utanför Västafrikas kust måste ta sig dit med båt med det brittiska fartyget RMS Saint Helena. Båten avgår en gång var tredje vecka från Kapstaden och tar fem dagar.

När man väl har gått i land måste man dessutom stanna i minst åtta dagar innan man kan återvända igen.

Men när den internationella flygplatsen står färdig i början av nästa år så kommer kommunikationerna att bli betydligt enklare.

Enligt Huffington Post kommer flygtiden från London att vara cirka 10 timmar och de nya förbindelserna med direktflyg från Sydafrika och Storbritannien gör att den brittiska regeringen uppskattar att cirka 30 000 besökare kommer att besöka ön årligen. Det skriver The Telegraph. 

När flygplatsen invigs kommer RMS Saint Helena att tas ur trafik men det finns fortfarande en chans för den som vill resa hit med båt – bland annat erbjuder arrangören Discover the World totalt 15 tillfällen att resa till ön med båt med en sista avgång i mars 2016.  

Missa inte!

Fakta Sankta Helena:
Sankta Helena är huvudön i den näst äldsta brittiska utomeuropeiska territoriet och har en yta på endast 122 kvadratkilometer. Ön har tillhört Storbritannien sedan 1659 och det var också här som Napoleon Bonaparte förvisades 1815 efter att han tvingades abdikera efter slaget vid Waterloo. Ön har en befolkning på cirka 4 300 invånare, engelska är det officiella språket och huvudorten heter Jamestown. 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-09
NyhetSankta Helena

Scroll to Top