Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Här Ù�r jobbet för dig som älskar dricka whisky och resa

10 dagar runt jorden med en väska full med whisky. Låter det som ett äventyr du skulle kunna tänka dig? Upplägget är en del av en unik arbetsintervju från whiskydestilleriet Grant's som söker ny global varumärkesambassadör.

Text: Johanna Jackson • 2017-08-15 Uppdaterad 2021-06-23

Företag som vill få influencers med många följare på sociala medier att sprida information om deras varumärken genom att locka med flådiga gratisresor har blivit en allt vanligare företeelse. 

Ett av dem är det skotska whiskydestilleriet Grant’s. För att hitta en ny varumärkesambassadör söker de nu efter tre personer som ska visa upp sina kvalifikationer under en 10 dagars lång resa som tar kandidaterna genom länder som Colombia, Indien, Sydafrika, Ryssland och Taiwan.

Under resan är det tänkt att kandidaterna, som utrustas med en personlig fotograf och en väska fylld med Grant’s-flaskor, ska använda sig av drycken för komma i kontakt med lokalbefolkningen, skaffa sig nya vänner och på andra sätt upptäcka destinationen.

Här Ù�r jobbet för dig som älskar dricka whisky och resa

Arbetsintervjun sker i tre steg och sökande måste vara över 25 år och prata bra engelska. Det första steget är att skapa en drink med tre ingredienser (varav en innehåller Grant’s whisky) och visa upp den på sociala medier. Från ansökningarna kommer sedan 250 personer att väljas ut som får chansen att fylla i ett mer detaljerat ansökningsformulär.

Steg två är ett mingelevent med 20 slutkandidater i skotska Speyside, där destilleriet grundades. Därefter väljs de tre slutkandidaterna ut som sedan skickas på den 10 dagar långa resa.

Och själva jobbet då? Att under ett helt år följa i fotspåren av den “episka resan” som Charles Grant Gordon, svärson till grundaren William Grant, gjorde i början av 1900-talet när han “först introducerade Grant’s till världen”, enligt arbetsbeskrivningen

Källa: Metro.co.uk

Skottland: Vallfärd till whiskyns källa

Populäraste ölsorterna i världens länder


Text: Johanna Jackson • 2017-08-15
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top