1008302.jpg

Nyhet

Jag hatar Thailand-video ska locka turister

En arg turist vaknar upp på stranden och upptäcker att hans väska med plånbok, pass och värdesaker är försvunnen. ”Jag hatar Thailand” konstaterar han i Youtubefilmen som på en vecka har setts över 1,5 miljoner gånger. Avsändaren bakom filmen är däremot inte den man tror.

Text: Johanna Jackson • 2014-11-28

Videon ger sken av att vara en ambitiös semesterfilm. En brittiskt “turist” filmar sig själv med handkamera. Han är tröjlös, täckt med kroppsfärg och omtöcknad från nattens eskapader.

“Det här är James, det här är min första gång i Thailand, jag skulle bara varit här en vecka. Det är min värsta semester någonsin.”

“I går kväll tog någon min väska, det här är vad Thailand har lämnat mig med”, säger han och håller upp några mynt.

“Jag hatar det här stället. Jag hatar Thailand.”

Videon publicerades för en vecka sedan och blev snabbt viral. Efter tre dagar hade den setts en miljon gånger. Först trodde många att det var en turist som stod bakom videon men nu har videons rätta avsändare kommit fram.

Det är den Thailändska turistmyndigheten som tagit till det något okonventionella marknadsföringsknepet. Turisten i videon är i själva verket en skådespelare och videon producerades på uppdrag av turistmyndigheten som tvingades ge sig till känna efter att flera thailändska medier rapporterade om videon förra veckan.

Enligt turistmyndigheten gjordes videon för att påminna turister om thailändares vänlighet och gästfrihet, men också för att påminna thailändare att visa vänlighet mot turister.

Turistmyndigheten säger att de blev inspirerade av forskning som visat att den här typen av reklam tenderar att få större genomslagningskraft än traditionell reklam av kända varumärken.  

Nu hoppas man att den filmen ska locka fler turister till landet vars image har fått sig en törn efter militärkuppen i maj och mordet på två brittiska turister i september. Man beräknar att antalet turister som besökte Thailand i år kommer vara mindre än 2013, och att besökarantalet har gått ner istället för upp, är något som inte hänt på flera år.

Källa: The Telegraph.

Läs också:


Text: Johanna Jackson • 2014-11-28
Nyhet